Vágólapra másolva!
Soha többet nem léphet pályára teniszversenyen Daniel Köllerer, a világranglistán egykoron az 55. helyen is szereplő osztrák teniszezőt ugyanis bűnösnek találta a TIU, a tenisz tisztaságára ügyelő szervezet.

A 27 éves, jelenleg világranglista 385. helyén álló játékos 2009 októbere és 2010 júliusa között próbált megvesztegetéssel mérkőzéseket befolyásolni.

Az örökös eltiltás mellett a sportolónak 100 ezer dolláros büntetést is kell fizetnie, egyedüli fórumként már csupán a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulhat.

"Ez sokkolt bennünket" - nyilatkozta a teniszező menedzsere, Manfred Nareyka. "Ez a vizsgálat másfél éve zajlik, azóta hatással van Daniel életére is. Semmi bizonyíték nincs a bundázásra, amelynek minden formája távol áll tőlünk."

Nareyka szerint lehet, védencének nem lesz pénze további jogorvoslathoz folyamodni. "Júliusban születik meg a gyermeke, nem fogja tudni megfizetni a jogi költségeket. Nagyon nehéz a helyzet."

Az 1983-as születésű Köllerer nem véletlenül kapta a "Crazy Dani" becenevet, a teniszező botrányos viselkedésével régóta borzolta a nézők és a játékostársak idegeit.

2006-ban, az ATP bírságot szabott ki rá és féléves eltiltással sújtotta rossz magaviselete miatt, 2009-ben az amerikai nyílt teniszbajnokságon 1500 dolláros büntetést kapott káromkodásért.

Később saját honlapján teniszfogadáshoz használható oddsokat jelentetett meg, amiért három hónapos felfüggesztett büntetésben részesült.

Tavaly júniusban előbb az osztrák bajnokságon kapott össze honfitársával, Stefan Koubekkel, akit addig sértegetett a mérkőzés alatt, amíg a sértett neki nem rontott és torkon ragadva megfegyelmezte.


Aztán a Reggio Emilia-i tornán a brazil Júlio Silvát lemajmozta, és majommozgást imitálva azt javasolta neki, húzzon vissza a dzsungelbe.

Július végén az olaszországi Cordenonsban rendezett versenyen a holland Robin Haase elleni meccsen, 1-1-es szettállásnál vécére kéredzkedett, ahol titokban egyeztetni próbált edzőjével, de lebukott. Miután a szabályok ezt tiltják, dolga végeztével hiába tért vissza a pályára, a versenyigazgató közölte vele, kizárja a viadalról.