Vágólapra másolva!
Hosszú találgatási időszak zárult le pénteken, miután hivatalosan is eldőlt, hogy Erdei Zsolt június 4-én a WBA volt nagyközépsúlyú világbajnoka, Byron Mitchell ellen bokszol legközelebb. A legeredményesebb magyar profi ökölvívó azt mondja, az utóbbi időben kívülről akarták beleszuggerálni, hogy ideges, pedig ő egyáltalán nem volt az.

"A végén már teljesen mindegy volt, hogy ki lesz az ellenfelem. Úgy voltam vele, nem babazsúrra készülök, hanem arra, hogy szétütök mindenkit" - mondta Erdei a Nemzeti Sportnak. "Legyen az Mitchell vagy Hopkins. Nem titok, Mitchellnél nagyobb halra pályázom, de hozzá most Byronon keresztül vezet az út. Ha komolyan keresni akarok valamit Amerikában, akkor ez lehet az igazi beugró, itt kiderülhet, hogy hova is tartozom valójában."

A korábban félnehéz- és cirkálósúlyban is világbajnoki címig jutott bokszoló a bizonytalanságokból adódó időzítés nehézségeiről, a forma megőrzéséről is beszélt. "Nem elég konzerválni, szeretnék még pörgetni magamon. Már februárban, az ausztriai edzőtáborban is nagyon motivált voltam, és a sok hányattatás ellenére ez most is megvan. Ilyen a profi boksz, ezt kell elfogadni. Semmi gond, a környezetemből én voltam legnyugodtabb, inkább kívülről akarták szuggerálni, hogy ideges vagyok, holott tudtam, nincs miért aggódni."

A hivatalos bejelentés után a Duna Tv is megszólaltatta Erdeit. "Mitchell már 6-7 héttel ezelőtt is felmerült lehetséges ellenfélként, akkor már megnéztem őt videón. Láttam a Calzaghe elleni mérkőzését is, ahol ő ugyan az első menetben sikeresen eltalálta Calzaghet, aki padlót fogott, utána viszont Calzaghe ütötte ki őt a második menetben. Azt vettem észre, hogy a fiú nagyon bírja az ütéseket, nem adja meg magát, harcol, és sokat tud a bunyóról. Azt kell mondanom, hogy most már egy rutinos rókának számít a szakmában" - mondta a nála hét hónappal idősebb ellenfeléről a május végén 37 éves Erdei.

"Jó ellenfél ahhoz, hogy tovább növelje az ismertségemet a tengerentúlon, hiszen még mindig egy világbajnoki cím vagy egy sztár kihívása a fő célom az Egyesült Államokban" - válaszolta már a Blikk kérdésére a legeredményesebb magyar profi ökölvívó. "A Showtime tűzi műsorára a gálát, így akár negyvenmillióan is láthatnak. A győzelem mellett most ez is fontos."

Erdei a tervek szerint a jövő héten előbb Hamburgba utazik, hogy ott folytassa a felkészülést edzőjével, Fritz Sdunekkel, május utolsó hetétől pedig már Amerikában tréningezik tovább.