Vágólapra másolva!
Hivatalosan is eldőlt, hogy Erdei Zsolt június 4-én az amerikai Byron Mitchell ellen lép szorítóba Atlantic Cityben.

A korábban félnehéz- és cirkálósúlyban is profi világbajnok, eddigi harminckét meccsét kivétel nélkül megnyerő Erdeiről az elmúlt hetekben arról lehetett olvasni, hogy a lengyel Dawid Kostecki vagy az amerikai Chris Henry lehet az ellenfele.

Végül egyik bokszoló menedzsmenjével sem sikerült megállapodni, így került képbe a 37 éves Mitchell (28 győzelem, 7 vereség, 1 döntetlen), aki korábban olyan jónevű ellenfelekkel is bokszolt, mint Joe Calzaghe, Sven Ottke vagy Bejbut Sumenov, igaz mindhármójuktól kikapott.

Mitchell a 2000-es évek elején volt pályája csúcsán, amikor nagyközépsúlyban világbajnoki címet szerzett, az elmúlt két évben négyszer lépett szorítóba, de csak egy meccset tudott megnyerni. A tízmenetesre tervezett Erdei-Mitchell meccs a brit WBC világbajnok Carl Froch és az amerikai Glen Johnson mérkőzésének felvezető párharca lesz, és az amerikai Showtime csatorna közvetíti majd.

Erdei tavaly novemberben bokszolt utoljára, amikor egyhangú pontozással nyert Samson Onyango ellen, ez volt az első mérkőzése, amit az új promótere, Lou DiBella szervezett le neki.

A 37 éves Erdei most a Showtime csatornáján keresztül kerülhet közelebb akár a WBC, a WBO vagy az IBF világbajnoki címéhez, Mitchell legyőzésével végre megnyílhat az út egy esetleges Jean Pascal, Bernard Hopkins vagy Tavoris Cloud elleni csúcsmeccshez.

Byron Mitchell 1973. október 31-én született a Florida állambeli Orlandóban. A 182 cm magas bokszoló 1996-ban kezdte profi pályafutását a szakmában meghatározónak számító Don King szárnyai alatt. Első nagyközépsúlyú világbajnoki övét 1999-ben szerezte, amikor a tizenegyedik menetben megverte Frankie Liles-t. Bár az övét Bruno Girard ellen elvesztette, 2003-ban Manny Siaca legyőzésével ismét megszerezte. Pályafutása elég foghíjasra sikeredett több év kihagyással, ugyanakkor megküzdött néhány nagy sztárral is, például a Bernard Hopkinst és Roy Jones Juniort is verő Joe Calzaghe-val, vagy Sven Ottkéval.