Vágólapra másolva!
Schmitt Pál államfő ígéretet tett, hogy az ország teherbíró képességének figyelembe vételével támogatja egy fedett kerékpárospálya megépítését. A Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának pénteki beszámolója szerint ez akkor hangzott el, amikor a köztársasági elnök a Sándor-palotában fogadta Pat McQuaidet, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnökét.

A megbeszélésen jelen volt Törzsök Zsolt, a hazai szövetség első embere is.

A kerékpáros vendégek jelezték: a pálya szakág fejlesztése és az utánpótlás-nevelés érdekében fontos, hogy egy télen is használható, fedett velodróm épüljön. Kiemelték továbbá, hogy Magyarország és Szlovákia közösen rendezi meg július 22-24-én a Central-European Tour elnevezésű rangos nemzetközi versenyt. Ezzel kapcsolatban Schmitt Pál az összefogás fontosságát hangsúlyozta a kerékpársporthoz hasonló helyzetben lévő sportágak esetében is.

A megbeszélésen szó esett a doppingellenes közdelemről is. Az államfő fontosnak tartja és támogatja, hogy az UCI rendszerében már működő, úgynevezett biológiai útlevelet más, veszélyeztetett sportágban szereplő versenyzők is megkapják.