Vágólapra másolva!
A 70 kg-ban címvédő Mészáros Anett ötödik lett az Isztambulban zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

A sérülése miatt nyolc hónapos kihagyás után visszatérő dzsúdós a lengyel Katarzyna Klys és a német Kerstin Thiele hosszabbításos legyűrése után az elődöntőben az olimpiai ezüstérmes, világ- és kétszeres Európa-bajnok holland Edith Bosch-tól szenvedett vereséget.

Mészáros a bronzéremért a kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok francia klasszissal, Lucie Decosse-szal mérkőzött. A meccs kiegyenlített küzdelmet hozott, a franciát egyszer intették, Mészáros remekül tartotta magát, mígnem 1:44 percnél Decosse elkapta és leszorította őt, amiből nem tudott kijönni.

"Nem mozogtam most rosszul, sajnos belementem egy leszorításba, de főleg az elődöntőt sajnálom, amelyet azt hiszem, elvettek tőlem" - értékelt a kétszeres vb-második Mészáros az MTI-nek. "Ott nem volt szerencsém a bíróval, ami pedig az egész napot illeti, persze éreztem a nyolc hónapos kihagyást. Hiányzott a versenyek légköre, ezzel együtt nem vagyok elkeseredve, megyünk tovább."

Edzője, Toncs Péter is elégedetten nyilatkozott: "Mindig szeretne érmet az ember, de Anett ma így is szépen dolgozott, két aranypontos meccset is megnyert. Főként szellemileg látszott rajta a kényszerszünet, nem volt meg benne annyira a rá jellemző önbizalom, időnként tartalékolt, nem ment bele kétes helyzetekbe. Ennyi verseny nélküli idő után azonban ez természetes. Szóval ez most inkább egy felhozó verseny volt, nem pihenünk, javítjuk tovább a formát a vb-re."