Vágólapra másolva!
A Német Bokszszövetség (BDB) féléves eltiltással sújtotta Khoren Gevort, aki múlt szombaton megütötte a mérkőzésvezetőt a Bokszvilágszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoki címmérkőzésén, miután az szándékos fejelésért diszkvalifikálta Robert Stieglitz elleni összecsapásán.

Botrányos körülmények között védte meg WBO nagyközépsúlyú világbajnoki címét Robert Stieglitz. A Balzsay Károlyt is legyőző német bunyós Magdeburgban lépett kötelek közé a késői beugró Khoren Gevor ellen, akitől a tizedik menetben szabálytalanság miatt levontak egy pontot. A két bunyós ezt követően bunyós elesett és birkózni kezdett, majd Gevort a vezetőbíró leléptette. A felbőszült kihívó az eredményhirdetésnél megpróbálta megütni a mérkőzésvezetőt, és csak a biztonsági emberek tudták lefogni.

A Német Bokszszövetség (BDB) féléves eltiltással sújtotta Gevort, akinek ezenfelül 5000 eurót is be kell fizetnie a szövetség kasszájába. A BDB vezetője, Thomas Pütz szerint a viszonylag enyhe ítéletben közrejátszott Gevor megbánó magatartása és az, hogy a 32 éves örmény csak hirtelen felindulásból rontott rá Manfred Küchlerre.


Ezenkívül figyelembe vették Gevor előéletét is, miszerint az elmúlt tíz évben mindvégig sportemberhez méltóan viselkedett.

"Az ő korában egy hosszabb eltiltás a pályafutása végét jelentené" - tette hozzá Pütz.

Forrás: Profiboksz.hu