Vágólapra másolva!
Carl Lewis, az amerikaiak kilencszeres olimpiai bajnok atlétája politikai pályára készül. A 49 éves Lewis bejelentette, hogy indul New Jersey-i állam törvényhozásának szenátorválasztásán.

Carl Lewis a demokrata párt jelöltjeként indul, és mint elmondta, a szegénységben élő gyerekeken és az idősebb embereken szeretne elsősorban segíteni.

Amikor arról kérdezték, hogy milyen esélyei lehetnek a republikánus Dawn Addiego ellen a konzervatívnak tartott területen, így válaszolt: "Amikor futok - nézzék csak meg a rekordjaimat -, akkor azért futok, hogy nyerjek."

"Nem pihenhetünk addig, amíg meg nem bizonyosodtunk arról, hogy a családjaink meg tudnak élni ezen a vidéken, és fel tudják nevelni a gyermekeiket. Célomnak tartom, hogy a nyugdíjasok a saját otthonukban lakhassanak, és legyen pénzük az egészségük megtartására" - idézte az angol Telegraph napilap Carl Lewist.

Az amerikai Alabama államban, Birminghamben született Lewis élete nagy részét Los Angelesben töltötte, de 2005 óta New Jersey-ben lakik.

Az utóbbi hónapokban abban a willingborói iskolában, ahol maga is tanult, önkéntes atlétaedzőként dolgozik.