Vágólapra másolva!
Az argentin Marcos Maidana pontozással legyőzte a mexikói Erik Moralest a WBA betöltetlen interim kisváltósúlyú bajnoki címéért vívott Las Vegas-i mérkőzésen.

A meccs előtt esélyesebbnek tartott Maidana nagyon bekezdett az elején, és a nyitómenetekben hatalmas verést mért a legendás mexikóira, akinek a jobb szemöldöke felszakadt - számolt be a Profiboksz.hu.

A lassan belemelegedő Morales azonban egyre pontosabb és veszélyesebb lett, így a mérkőzés középső meneteit egyértelműen nyerte, sőt a hetedik menetben egy balhoroggal meg is rogyasztotta fiatalabb ellenfelét, aki azonban kibírta a kritikus perceket.

A meccs utolsó két menetére úgy érkeztek a bunyósok, hogy itt még bármi lehet, és ennek megfelelő intenzítással is zajlott a hat perc. Itt azonban Maidana kicsit aktívabb volt, így jogosan bízhatott abban, hogy a pontozók végül neki adják a találkozót. A tizenkettedik menet után a bírók 114-114, 116-112 és 116-112 arányban, többségi döntéssel Marcos Maidanát hozták ki győztesnek, aki a nagyszerűen küzdő Moralesnek azonnal megígért egy visszavágót.

Kirkland első veresége

Óriási meglepetésre elszenvedte első vereségét a karrierjét nemrégiben újrakezdő középsúlyú James Kirkland. Ellenfele a korábbi nagyváltósúlyú világbajnok Nobuhiro Isida volt. A KO-királynak közel sem nevezhető japán versenyző már a nyitó pillanatokban leütötte riválisát, aki ugyan felállt, de mozgása szétesett, és hiába talált be néha egy-egy kósza ütéssel, nem tudott mit kezdeni Isidával, aki szinte átgázolt rajta. Újabb két leütés után Joe Cortez be is szüntette a teljesen egyoldalú találkozót, és kihirdette a japán győzelmét.

Guerrero leiskolázta Kacidiszt

Szintén Las Vegasban, egészen kiváló teljesítmény nyújtva gyűjtött be újabb értékes skalpot a két súlycsoportban is világbajnoki címig jutó Robert Guerrero. Az amerikai klasszis a rendkívül veszélyes és harcias Michael Kacidisznek adott bokszleckét tizenkét menetben, és ezzel a WBA és a WBO interim könnyűsúlyú bajnoka lett.

A nagyon pontos és éles Guerrero szinte végig sakkban tartotta az agresszív Kacidiszt, akinek semmilyen ellenszere nem volt a sokkal nagyobb tudással bíró ellenfelével szemben. A pontozók végül 117-108, 118-107 és 118-106 arányban hozták ki Guerrerót győztesnek.

Adamek folytatja nehézsúlyú hadjáratát

Utolsó felkészülési meccsét is megnyerte a szeptemberben Vitalij Klicsko ellen harcba induló Tomasz Adamek. A lengyel bunyós a hatalmas méretű Kevin McBride-dal találkozott az egyesült államokbeli Newarkban. A tizenkét menetes meccsen McBride képtelen volt mit kezdeni Adamek pontos és gyors ütéseivel, így esélye sem volt a sikerre. Adamek pedig hiába vitt be nagyon sok találatot, megrendítenie egyszer sem sikerült ellenfelét. A meccs végén a lengyel bunyós 120-107, 119-108 és 119-108 arányban nyert.