Vágólapra másolva!
A tervek szerint a lólengés mellett nyújtón és ugrásban indul a világbajnok Berki Krisztián a tornászok vasárnapi országos szerbajnokságán. A 25 éves atléta január óta edz három szeren, az őszi, tokiói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon ugyanis a ló mellett további két szeren is be kell mutatkoznia.

Kovács István vezetőedző szerint a nyújtón és ugrásban végzett tréning egyelőre a lólengés rovására ment, a négyszeres Európa-bajnok lába ugyanis megerősödött, változott a testsúlya és változtak a súlypontok is gyakorlat közben. Ezzel együtt, ha Berki lába bírja a leugrásokat, akkor a vasárnap, az FTC Kőbányai úti kézilabda-csarnokában sorra kerülő versenyen mindhárom szeren indul.

A férfi válogatott az utóbbi hetekben Tatán készült a szombati csapatbajnokságra - amelyen Berki nem indul - és a vasárnapi szerbajnokságra. Hídvégi Vid mind a hat szeren versenyezne, de egyelőre a ló tűnik számára a legerősebb szernek. A korábban megsérült Rácz Attila és Czingli László még nem versenyezhet, mint ahogy kificamodott térdkalácsa miatt Kállai Zoltán sem.

Fotó: Magócsi Márton [origo]
Fotó: Magócsi Márton [origo]

"Jól haladunk a felkészüléssel, persze vannak nehéz időszakok, de most elsőként az áprilisi, berlini kontinensviadalra koncentrálunk. Négy fővel veszünk részt az Eb-n, az biztos, hogy Berki és Hídvégi indul, a másik két helyre pedig a szerbajnokság és a március 16-i megmérettetés alapján lehet bekerülni, az egyéni összetettben, illetve a szerenként elért pontok alapján." - mondta Kovács István vezetőedző.