Vágólapra másolva!
Marosi Ádám ezüstérmet nyert a Palm Springs-i öttusa Világkupa férfi versenyében.

A 2009-es év egyéni világbajnoka remekül szerepelt, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. A vívásban nagyon jól kezdett, majd kisebb hullámvölgyekkel tarkítva 904 pontos eredménnyel az ötödik helyen zárt.

Aztán az uszodában megismételte a selejtezőbeli kiváló, 2.02.93 perces idejét (1328 pont), amivel szinten ötödik lett, összetettben pedig átvette a vezetést. Lovaglásban két verőhibával teljesítette a pályát (1160 pont), ezzel visszacsúszott a második helyre.

A befejező számban, a lézeres lövészetekkel megszakított futásban óriási küzdelem zajlott az első helyért, és a dobogóért is külön harc folyt. Marosi végül a második helyen ért célba (11:08.92 perc/2328 pont) az ukrán Pavlo Timoscsenko mögött, aki a nemzetközi szövetség beszámolója szerint rekordot állított fel azzal, hogy a szükséges 15 (3x5) találatot 43 mp alatt adta le.

"Hosszú alapozáson vagyok túl, mivel a tavalyi évem második fele nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, és az edzőimmel közösen megpróbáltunk változtatni a felkészülésemen, szakmai munkámon - nyilatkozott Marosi. - Nagyon ki voltam éhezve a sikerre! Már az országos bajnokság után is úgy éreztem, hogy jó úton járok, de ez a mostani jó szereplés teljesen megerősített ebben. Élveztem a verseny minden egyes pillanatát, minden számban sikerült végrehajtanom azt, amit a verseny előtt elképzeltem."

Timoscsenko rekordja mellett született egy másik csúcs is: a negyedikként végző cseh Michal Michalik az egyik ötös sorozatát 10.7 mp alatt lőtte le.

A pénteki selejtezőben 84-en indultak, a vasárnapi döntőben 36-an szerepeltek.

A végeredmény:
1. Pavlo Timoscsenko (ukrán) 5740 pont
2. Marosi Ádám 5720
3. Mikalaj Hajanouszki (fehérorosz) 5596

Korábban a nők versenyében Kovács Sarolta ötödik, Tóth Adrienn pedig 17. lett.