Vágólapra másolva!

Hatodik lett a magyar női tőrcsapat Németországban

A hatodik helyen végzett a magyar női tőrcsapat vasárnap a németországi Tauberbischofsheimben rendezett Világkupa-versenyen.

A Mohamed Aida, Varga Gabriella, Knapek Edina, Kreiss Fanny összeállítású együttes a 16 között 45-37-re verte a kínai válogatottat, mégpedig úgy, hogy hat pár után az ázsiai csapat 28-16-ra vezetett, de aztán Knapek, Varga és Mohamed is megnyerte utolsó asszóját.

A negyeddöntőben a világranglistán tizedik magyarok - végig szoros párharcokkal - 33-27-re alulmaradtak a dél-koreaiakkal szemben, majd 45-26-ra verték az amerikaiakat, végül 30-23-ra kikaptak a németektől.

A dobogóra az oroszok, az olaszok és a lengyelek állhattak fel a 15 csapatos mezőnyben. Az egyéni verseny szombaton fejeződött be, ahol a legjobb magyar, Mohamed Aida hetedik lett.

Szász Emese ötödik a katari párbajtőr Grand Prix-n

Szász Emese ötödik helyen végzett vasárnap a női párbajtőrözők katari Grand Prix-versenyén. A nemzetközi sportági szövetség (FIE) honlapja szerint a tavaly világbajnoki ezüstérmes magyar vívó 15-9-re verte a lengyel Katarzyna Dabrowát, 15-5-re a francia Mélanie Soiront, 15-12-re az olasz Nathalie Moellhausent, a negyeddöntőben viszont 15-13-ra kikapott a későbbi ezüstérmes, ugyancsak olasz Rossella Fiamingótól.

A győzelmet az orosz Anna Zsivkova harcolta ki, a dobogó harmadik fokára a svéd Johanna Bergdahl és az ukrán Jana Semjakina állhatott fel. A hatvannégyes főtáblára Szász mellett még két magyar került fel: Békefi Edina 40., Takács Emese 48. lett a 145 fős dohai mezőnyben. A szombati férfi versenyt Imre Géza nyerte.