Vágólapra másolva!
Lou DiBella, Erdei Zsolt amerikai promótere az ESPN tévécsatornának nyilatkozva elmondta, hogy a piacvezető amerikai HBO televíziós csatornát érdekelné egy esetleg összecsapás az IBF félnehézsúlyú világbajnok Tavoris Cloud és a veretlen magyar öklöző között.

DiBella szerint az HBO már tárgyalásokat is kezdeményezett Cloud mérkőzésszervezőjével, Don Kinggel, és a tervek szerint a Cloud-Erdei mérkőzés győztesére a Chad Dawson, Jean Pascal, Bernard Hopkins trió valamelyik tagja várhatna a jövőben.

Arról egyelőre nincsen információ, illetve hivatalos közleményt sem adtak ki az érintettek, hogy mikor és hol kerülhetne sor a Cloud-Erdei találkozóra. A 29 éves Cloud mind a huszonkét meccsét megnyerte, legyőzte többek között Glencoffe Johnsont, Clinton Woodsot és az Erdei által szintén megvert Julio César Gonzálezt is.

Erdei egyébként a legfrissebb, februári ranglistán a legelőkelőbb helyet foglalja el a magyar bokszolók közül, félnehézsúlyban tartja második helyét a WBO-nál, míg a WBC egy rövid kihagyást követően újra számol vele, ezen a listán a negyedik pozícióban tanyázik.

A kizárólag a WBO-nál jegyzett kispehelysúlyú Bedák Zsolt folytatja zuhanását, és az előző havihoz képest egy pozíciót rontva jelenleg a 11, a korábbi világbajnok Balzsay Károlyt is csak a WBO rangsorolja, ő egy helyet rontva a hetedik.

www.profiboksz.hu