Vágólapra másolva!
Megkezdte felkészülését a következő amerikai mérkőzésére Erdei Zsolt profiökölvívó-világbajnok. Bár még semmi konkrétumot nem lehet tudni a soron következő ellenfélről, illetve a gála helyszínéről, úgy készül, hogy április közepén vagy végén újból ringbe szállhat.

Erdei az ünnepek alatt sem állt le, fóti futóedzéseivel alapozott. A múlt héttől azonban egy komplex rendszerben felépített erőnléti és állóképességi edzéstervet követ, melyet Klink Zoltán, a Testépítő és Fitness Világszövetség magyarországi edzőképzésének vezetője állított össze a számára.

"Nagyon tetszik ez az edzésmódszer, hiszek benne, ezért is vágtam bele. Zoga nagyon kemény velem, figyel minden mozzanatomra, hogy úgy végezzem, ahogy kell. Minden nap Fóton találkozunk, egy órát megállás nélkül, rettentően keményen és pörgősen edzünk. A feladat az, hogy még többet, még gyorsabban és még nagyobbat tudjak ütni, persze minél több időn keresztül. A 12x3 perces menetekre épülő edzésprogram megfelelő állóképességet ad majd ahhoz, hogy leendő ellenfelemet folyamatos nyomás alatt tartsam" - mondta Erdei.

Klink Zoltán szerint a bokszolónak a meccs napján kell a csúcson lennie fizikálisan, de ezt a szintet már 48-72 órával előtte elérik.

Forrás: Erdei Zsolt Menedzsment Magyarország

"Április 15-ét jelöltem meg meccsnapnak, ahogy kiderül a pontos időpont, megtörténik a finomhangolás. Szerencsére az ökölvívás mérhető sportág, gongtól gongig tart, így ezekre a 3 perces menetekre építkezünk. 12 menetre készülünk, ez adja a terhelés alapját. Úgy állítottam össze az edzésprogramját, a fő- és segédizmok terhelését, hogy azok folyamatosan tartsanak 3 percig, ami az alap, majd ezt felvisszük 4 percre. Egy folyamatos, megállás nélküli fizikai munkát végzünk, célirányos izomcsoportok igénybevételével 4 percen keresztül, 12-szer ismételve a ciklust. Ez a cél. A súlyára odafigyelünk, most 85.60 kg-on áll, és 79.40 kg ahová el kell érjünk. Folyamatosan olvasztjuk le róla a felesleges zsírmennyiséget, aminek a végeredménye az lesz,hogy a mérkőzésen egy kőkemény, sziklaszilárd kinézetű Erdei Zsolt fog megjelenni."

Forrás: Erdei Zsolt Menedzsment Magyarország