Vágólapra másolva!
Miklós Edit személyében magyar résztvevője is lehet a női alpesi sízők idei Világkupa-sorozatának, ha a román sportági szövetség elengedi a csíkszeredai születésű sportolót.

Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség elnöke elmondta, a 21 éves síelő szerdán letette az állampolgári esküt, így minden dokumentum rendelkezésre áll ahhoz, hogy magyar színekben folytassa pályafutását.

"A hétvégén Pozsonyban tárgyalunk a román szövetséggel, s azt akarjuk elérni, hogy engedjék el Miklós Editet - fogalmazott Kaszó. - A szabálykönyv értelmében ahhoz, hogy Magyarországot képviselhesse, sajnos muszáj kérnünk a románok hozzájárulását, de hozzá kell tennem, hogy mindenki másképp értelmezi a nemzetközi szövetség előírásait."

Miklós 2008 óta szerepel rendszeresen a Vk-sorozat versenyein, s három alkalommal szerzett pontot, a 2009-es, Val d'Isére-ben rendezett világbajnokságon pedig lesiklásban és szuper-óriásműlesiklásban egyaránt a 18. helyen zárt.


Az olimpiákkal nem volt szerencséje: 2006-ban súlyos sérülése miatt nem indulhatott Torinóban, idén Vancouverben pedig lesiklásban hatalmasat bukott.