Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt, a WBO korábbi félnehéz- és a WBC cirkálósúlyú világbajnoka három mérkőzésre szóló szerződést írt alá az egyik legismertebb amerikai promóterrel.

Lou DiBella többek között olyan sztárokat képvisel, mint Bernard Hopkins, Sergio Martinez, vagy Glen Johnson. Az amerikai menedzser három mérkőzésre Erdei Zsoltot is szerződtette.

A magyar bunyós november 20-án máris kesztyűt húz egy nyolcmenetesre tervezett találkozón az Atlantic Cityben rendezendő Sergio Martinez vs. Paul Williams WBC középsúlyú világbajnoki mérkőzéssel fémjelzett, és az amerikai HBO által közvetített gála felvezető programjában. Erdei ellenfele - a boxrec.com adatai szerint cirkálósúlyú összecsapáson a kenyai Samson Onyango lesz.

"Erdei reális célokat tűz maga elé. Harminchat éves korában nem okoz gondot, hogy hozza a súlyát. De már nem ötéves távlatban gondolkodik, hanem négy-öt összecsapásban" - beszélt új védencéről az ESPN-nek DiBella.

"A következő lépés, hogy Amerikában is sikeres legyek" - nyilatkozta szintén az ESPN-nek Erdei Zsolt. "Ki akarom hívni a legnagyobb félnehézsúlyú bunyósokat. Ez a célom, tudom, hogy nagy kihívás előtt állok, de semmilyen célomat nem adtam eddig fel. Nem akarok visszavonulni anélkül, hogy az Egyesült Államokban kipróbálnám magam."

A magyar öklöző DiBelláról elmondta: "Ő tette a legjobb ajánlatot, de az a legfontosabb, hogy hisz bennem. A kezdetektől fogva szimpatikusan állt a dolgokhoz, én pedig bízom benne, hogy lehetőséget biztosít számomra az amerikai bokszpiacon."