Vágólapra másolva!

Elmarad a Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton

Technikai okok miatt elmarad a jövő hétre kiírt Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton, amely három országon és 44 településen haladt volna keresztül október 19. és 23. között.

A szervezők vasárnap délután közölték a viadal honlapján, hogy csak a jövő szombati nemzetközi félmaratont rendezik meg. Az információt az MTI érdeklődésére Nagy Sándor versenyigazgató is megerősítette.

Ahogy fogalmaznak, az utóbbi napokban technikai problémák merültek fel, és az országot sújtó vörösiszap-katasztrófa tovább nehezítette, majd ellehetetlenítette a rendezést, nem tudták biztosítani a verseny biztonságos lebonyolítását.

"Ezen feltételek hiányában a szervezőbizottság úgy döntött, hogy a 2010. október 19-23. közötti időszakra meghirdetett Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton versenyt nem rendezi meg. Az esemény keretében 2010. október 23-ra Budakeszi-Budapest útvonalra kiírt félmaratoni verseny azonban megrendezésre kerül és kiegészül a Budapesten belüli (Jászai Mari tér - Városliget közötti útvonalon) 1956-os emlékfutással is." - áll a közleményben.

A rendezők hozzáteszik: a Szupermaratonra nevezettek a félmaratonin térítésmentesen indulhatnak és a korábban befizetett nevezési költségeket a szervezőbizottság visszatéríti, illetve azok átvihetők a 2011-es eseményre.

A futóversenyre idén 21. alkalommal került volna sor.