Vágólapra másolva!
A Hatvani Tenisz Club szerint szabálytalan volt a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) március 27-i elnökválasztó közgyűlése.

Ruttner György ügyvéd pénteken kijelentette, hogy a Hatvani Tenisz Club Sportegyesület mint a pert kezdeményező felperes - az MTSZ tagja - állítja: a közgyűlésen a szavazások az alapszabállyal ellentétesen történtek, a határozatok meghozatalában arra illetéktelen személyek vettek részt, így azok megsemmisítését kéri a bíróságtól. A per kimenetele érintheti a jelenlegi elnök, Nagy Tünde tisztségét.

"A hatvaniak felkértek jogi képviselőnek, miután a jegyzőkönyv alapján bizonyítható, hogy legalább egy olyan személy is leadta a szavazatát, aki nem volt küldött" - mondta Ruttner György.

Az MTSZ a reagálásában jelzi, hogy igyekezett a felmerült kérdéseket tárgyalásokkal tisztázni, emlékeztet arra, hogy a hatvani klub jelen sem volt az említett közgyűlésen, ezért betekintést biztosított minden iratba, melyekből - álláspontja szerint - kiderül, hogy a közgyűlés szabályszerűen zajlott. A közlemény kitér arra is, a hatvani klub, túl azon, hogy nem képviseltette magát a közgyűlésen, az MTSZ jogorvoslati lehetőségeit sem merítette ki.

A márciusi közgyűlésen Nagy Tünde 78-64-re nyerte a szavazást a posztot korábban 11 évig (1996 és 2007 között) betöltő Berényi Jánossal szemben. A civilben a Turizmus Kft.-nél dolgozó, 36 éves, volt korosztályos bajnok Nagy Tünde ezzel meghatározó olimpiai sportágban az első női szövetségi elnök lett Magyarországon.

Az ügyben a Fővárosi Bíróság hétfőn tart tárgyalást.