Vágólapra másolva!
Bár a Magyar Úszó Szövetség a 2015-ös úszó, vízilabda, műugró, műúszó és nyíltvízi világbajnokság rendezési jogát pályázta meg, a kormány a jelenlegi gazdasági és pénzügyi körülmények között a két évvel későbbi világeseményt támogatná. Az úszószövetség ennek ellenére nem vonja vissza a 2015-ös vébére beadott jelentkezését.

Ruza József, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) főtitkára szerda délután elmondta: Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára a MÚSZ-nak küldött mai levelében jelezte, hogy a jelenlegi gazdasági és pénzügyi körülmények között a 2017-es vb-rendezés megpályázását tartja időszerűnek. Ezzel egy időben az olimpiai bajnok korábbi úszó megadta azt a szempontrendszert, melyet a tervezési folyamat során szem előtt kell tartani.

"Ennek azért örülök, mert 2017-re már az ifjúsági olimpián szerepelt fiataljaink is beérnek majd" - mondta a főtitkár. Szerda délelőtt a szövetség még arról tájékoztatott, hogy a kormányfő jóváhagyásával még a szeptember 1-jei határidő előtt benyújtotta jelentkezését a 2015-ös vb megrendezésére.

Ruza a 2015-ös viadallal kapcsolatban jelezte: a szövetség nem vonja vissza a jelentkezését, mert kiváló lehetőségnek tartja arra, hogy megismerje a vb-pályázati folyamatot. A MÚSZ az elmúlt öt esztendőben négy Európa-bajnokságnak adott otthont: két felnőtt Eb-nek (2006, 2010), egy rövid pályás Eb-nek (2007, Debrecen) és egy ifjúsági kontinensbajnokságnak (2005).