Vágólapra másolva!
Rémálmok gyötrik miatta, ennek ellenére két év után mégis rajthoz áll 400 m vegyesúszásban Michael Phelps, a szám világcsúcstartója.

A tizennégyszeres olimpiai bajnok sztár a pekingi nyári játékok után döntött úgy, hogy nem szerepel többet a távon, most azonban meggondolta magát, és a szerdán kezdődő Csendes-óceáni úszóbajnokságon elindul 400 m vegyesen is.

A 2008-as olimpián Cseh László előtt nyerte a számot. "Soha nem zártam ki a lehetőségét annak, hogy majd egyszer ismét indulok 400 vegyesen, most pedig úgy gondoltam, miért ne, veszítenivalóm nincs" - nyilatkozta az idén magához képest gyengébb formában versenyző Phelps.

"Nagyszerű alkalom lesz, hogy felmérjem, mit tudok jelenleg ezen a távon, még akkor is, ha tisztában vagyok vele, hogy nem vagyok a legjobb formában. Őszintén szólva izgulok, mert rémálmaim vannak, álmomban soha nem tudom leúszni a mell első 50 méterét."

A négyévente sorra kerülő bajnokságot ezúttal az amerikai Irvine-ban rendezik meg, ahol a világbajnoki címvédő Ryan Lochte számít mindkét vegyesúszó szám esélyesének, miután a két héttel ezelőtti országos bajnokságon simán legyőzte 200 m vegyesen Phelpset, s a 400 m aranyérmét is könnyedén gyűjtötte be.

Lochte egy hónapja 4:09.98-at úszott, Cseh a budapesti Eb-t 4:10.95-tel nyerte meg. A 2008-as pekingi olimpián Phelps új világrekorddal (4:03.84) nyert, Cseh László ideje 4:06.16 (új Európa-csúcs) volt, míg Lochte 4:08.09-cel lett bronzérmes.