Vágólapra másolva!
Bjarne Riis csapatánál, a Saxo Banknál folytatja jövő évtől pályafutását Alberto Contador, a Tour de France kerékpáros körverseny háromszoros bajnoka.

A 27 esztendős spanyol sztár két évre szóló megállapodást kötött a dán istállóval, melynek első számú versenyzője lesz, azaz tulajdonképpen legnagyobb riválisának, a luxemburgi Andy Schlecknek a helyét veszi át.

"Alberto világklasszis versenyző, ezért is örülök nagyon, hogy a mi csapatunkat választotta - mondta Riis kedden a koppenhágai sajtótájékoztatón. - Állíthatom, hogy egy nagyon erős csapatot kap majd maga köré, amely mindenben segíteni fogja, így biztosan nagyon eredményes együttműködés lesz ez mindenki számára."

A világranglista-vezető Contador az elmúlt évek első számú országúti kerékpározójának számít, a Tour de France-on aratott győzelmei (2007, 2009, 2010) mellett a másik két nagy háromhetes körversenyen, a Giro d'Italian és a Vuelta a Espanán (mindkettő 2008) is győzött már.

"Nagyon izgatottan várom a közös munkát - mondta az elmúlt három évben az Asztanát erősítő Contador. - A Riis-csapat szellemisége és filozófiája is nagyon szimpatikus, ráadásul a megfelelő szponzori háttér, a stáb és a kiváló versenytársak is adottak. A Saxo Bank mindig is sikeres volt, s úgy gondolom, hogy közösen még eredményesebbek lehetünk."

A dán csapatnál az elmúlt években a Schleck testvérek, az idei Touron Contador mögött második Andy, illetve Frank volt a két húzóember, ám ők korábban úgy döntöttek, hogy a jövő évtől saját csapatot szerveznek.