Vágólapra másolva!
Kiütéses győzelemmel tért vissza a ringbe szombat este Balzsay Károly, a Boksz Világszervezet (WBO) korábbi nagyközépsúlyú világbajnoka. Az [origo]-nak azt nyilatkozta, hogy az Universum jövőjéről még semmi biztosat nem tud, ám ennek ellenére jövő nyáron ismét vb-címért szeretne ringbe szállni.

A Profiboksz.hu beszámolója szerint a nyolc hónapos szünet után öklöző magyar bunyós - a Fritz Sduneket váltó Michael Tim irányításával - a francia Aziz Daarit verte meg az Universum Box Promotion hamburgi gálájának felvezető programjában.

A nyolcmenetesre kiírt találkozó elején ugyan Daari lépett fel támadóként, de a sokat és jól mozgó Balzsay pontos megelőző, illetve kontraakciókkal nem engedte kibontakozni riválisát. Ügyesen tartotta a távolságot, és lábmunkájának köszönhetően Daari csak együtéses akciókat tudott indítani.

A második menet végén Daari padlóra került, de a mérkőzésvezető úgy ítélte meg, hogy a francia öklöző csupán elcsúszott. A negyedik szakasz közepén rövid időre úgy tűnt, hogy bajba került Daari, de ekkor még megúszta, az ötödikben viszont már nem: mindössze fél perce tartott a menet, amikor Balzsay egy kemény és pontos, fejre mért balkezes ütéssel padlóra küldte ellenfelét. Daari a számolás közben felállt, de szédült, ezért nem engedte őt tovább küzdeni a mérkőzésvezető.

A 31 éves Balzsay ezzel a magabiztos sikerrel begyűjtötte huszonkettedik profi győzelmét, és megkezdte a visszakapaszkodást a nagyközépsúly élvonala felé.

A magyar öklöző tavaly augusztusban veszítette el világbajnoki címét, amikor Budapesten technikai KO-val kikapott a német Robert Stieglitz-től. Decemberben a szintén német Robert Gutknechttől szenvedett vereséget, s akkor úgy nyilatkozott, valószínűleg befejezi pályafutását. Februárban azonban bejelentette, hogy nem hagy fel a profi boksszal.

"A meccs jól sikerült, mert a kőkemény felkészülés alatt az új edzőmmel gyakorolt technikai újdonságokat maradéktalanul teljesíteni tudtam. Jólesett a boksz, kevés ütést kaptam, és tisztákat, jókat találtam" - nyilatkozta az [origo]-nak Balzsay.

"Az Universum jövője még kérdéses, nem lehet tudni, hogy lesz-e tv-szerződés, s hogy milyen lehetőségei lesznek az cégnek, a vezetők mindenesetre nagyon bizakodóak. Remélem, idén még ringbe tudok szállni egy nyolc-, esetleg egy tízmenetes felhozó meccsen. Ha ez összejön, akkor jövő márciusban már egy interkontinentális vagy egy Európa-bajnoki címért bokszolhatnék, majd nyár végén, ha minden jól alakul, ismét egy vb-címmeccsen bokszolhatnék" - tette hozzá a bokszoló, aki az amatőrök között Európa-bajnoki ezüstéremig jutott, míg huszonnégy profi mérkőzésén kétszer szenvedett vereséget.