Vágólapra másolva!
"Nincs és nem is lehet fontosabb feladatunk annál, hogy segítsünk. Segítsünk azoknak, akik rászorulnak, akik nem kapják meg a lehetőségét annak, hogy harmonikus és egészséges életet éljenek" - ez volt a Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Közhasznú Nonprofit Kft. bemutatkozó sajtótájékoztatójának kulcsmondata. A HEGYEM megalakult, a szervezet működik, nagykövetei (köztük a profi ökölvívó-világbajnok Erdei Zsolt), diplomatái mostantól azért dolgoznak, hogy az egészséges gyermeki lét mindennapi megélt valóság legyen.

A HEGYEM ünnepélyes közvélemény elé lépésének az újságírók, barátok mellett számos kiemelkedő magyar harcművész, illetve budovezető is szemtanúja volt szerdán a budapesti Café Cino bisztróban.

Többek között a magyar harcművészetek elindulásánál atyai gondoskodással segédkező Dr. Galla Ferenc, Dr. Mészáros János, a karatékák szövetségi vezetője, S. Kovács Ádám Világjátékok-győztes karatéka, Kalmár Árpád, a Magyarországi Harcművészetek Össz-Szövetségének elnöke, de szinte valamennyi elismert és jól működő harcművészeti irányzat magas rangú képviselője megjelent a rendezvényen.

"Jó és rossz élményeim tanították meg arra, hogy mindig meg kell találni az egyensúlyt, mivel hullámzó életünket csak a harmónia, csak a harmóniára való törekvés teheti teljessé" - mondta bevezetőjében Pártos Csilla, a szervezet "anyai nagykövete".

A magyar gyerekek jelentős része nem jut hozzá megfelelő minőségű és mennyiségű táplálékhoz, jelenleg 850 ezer magyar gyermek él a létminium alatt, a gyerekek 80 százaléka nem kapja meg a napi szükséges vitamin- és fehérjeadagot, a lurkók egyharmada egyáltalán nem reggelizik, a gyerekek több mint fele azonnal változtatna családja életén.

A HEGYEM azért alakult, hogy élelmet és a harcművészet értékeit kínálva, kezet nyújtson azoknak, akik a segítségét kérik.

Forrás: [origo]

"Egy ember, két ember viszont nem elég! Egy Erdei Zsolt nem elég, egy HEGYEM nem elég! Sok apró közösségre, sok elkötelezett emberre, sok kinyújtott kézre van szükség. Kevés, ha példaképként élünk, ha olykor odafigyelünk és segítünk a bajbajutottakon. Elsősorban ugyanis a fejekben kell rendet tenni: aki tud, az segítsen, akinek pedig szüksége van a segítségre, az kérjen segítséget! Ezért kérem Önöket, hogy minden fórumon adjanak hírt a szervezet munkájáról, mindenki lássa, hogy, ami itt zajlik, ebben a családias és tenni akaró szervezetben, az insprálóan hasson mindenkire" - egyértelműsített Erdei Zsolt ökölvívó, a HEGYEM "apai nagykövete."

További információ: