Vágólapra másolva!
A címvédő Roger Federer négy szettben vereséget szenvedett kedden a svéd Robin Söderlingtől a párizsi nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében. Az első helyen kiemelt svájci világelső az első játszmát még nagyszerű játékkal megnyerte, ám teljesítménye fokozatosan romlott, míg a svéd egyre jobban feljavult, és a mérkőzést két ízben is megszakító eső is neki kedvezett. A svéd játékos pályafutása során először nyert Federer ellen, eddig 12 találkozójukon vesztesen hagyta el a pályát.

Söderling tavaly a négyszeres győztes spanyol Rafael Nadalt győzte le a nyolcaddöntőben, akkor a fináléig menetelt, ahol éppen Federertől kapott ki.

Federer ezt megelőzően sorozatban 23 alkalommal jutott be Grand Slam-tornán a legjobb négy közé. A svájci veresége azt jelenti, hogy amennyiben Nadal megnyeri a tornát, akkor átveszi a vezetést a világranglistán.

A másik keddi, férfi egyes mérkőzésen a 15. helyen kiemelt cseh Tomas Berdych három sima játszmában győzte le a 11.-ként rangsorolt orosz Mihail Juzsnijt, és a fináléba kerülésért Söderlinggel találkozhat majd.

A meccs a második szett elején eső miatt több mint egy órát állt, ám ez nem törte meg Berdych lendületét.

A sorozatban legtöbbször Grand Slam-elődöntős játékosok:
23 alkalommal: Roger Federer (svájci, 2004: Wimbledon-2010: Australian Open)
10: Ivan Lendl (csehszlovák-amerikai, 1985: US Open-1988: Australian Open) és Rod Laver (ausztrál, 1960: Wimbledon-1962: US Open)
8: Ashley Cooper (ausztrál, 1957: Australian Open-1958: US Open)



Eredmények, férfi egyes, negyeddöntő:
Söderling (svéd, 5.) - Federer (svájci, 1.) 3:6, 6:3, 7:5, 6:4
Berdych (cseh, 15.) - Juzsnij (orosz, 11.) 6:3, 6:1, 6:2