Vágólapra másolva!
Az eddig remekül teljesítő orosz Nagyja Petrova számára a keddi negyeddöntő jelentette a végállomást a francia nyílt teniszbajnokságon: a 19. helyen kiemelt játékost honfitársa, az ötödikként rangsorolt Jelena Gyementyjeva búcsúztatta.

Petrova a második körben Szávay Ágnest, a harmadik fordulóban pedig a franciák titkos esélyesét, Aravane Rezait verte, majd a nyolcaddöntőben az amerikai Venus Williams ellen nyert.

Mindkét játékos lábát kezelni kellett a keddi találkozó során - Petrováét többször is -, de a fájdalom Gyementyjevát zavarta kevésbé, aki az elvesztett első szett után már esélyt sem adott riválisának.

A 28 éves győztes pályafutása során kilencedszer került a legjobb négy közé Grand Slam-tornán, a végső sikerrel azonban egyelőre adós. Ellenfele az olasz Francesca Schiavone lesz az elődöntőben.

Francesca Schiavone is bejutott az elődöntőbe, miután két sima játszmában legyőzte a dán Caroline Wozniackit. A mérkőzés mindössze 1 óra 20 percig tartott.

A harmincéves olasz játékos pályafutása során első alkalommal jutott el Grand Slam-tornán egyesben a legjobb négy közé. A nyílt nemzetközi bajnokságok bevezetése óta ő az első olasz női teniszező, aki GS-tornán elődöntőbe került.

Eredmények, negyeddöntő:
női egyes:
Gyementjeva (orosz, 5.)-Petrova (orosz, 19.) 2:6, 6:2, 6:0
Schiavone (olasz, 17.)-Wozniacki (dán, 3.) 6:2, 6:3