Vágólapra másolva!
Az egész bokszvilágot megrázta a venezuelai bokszoló, Edwin Valero múlt heti öngyilkossága. A világbajnokot az ország elnöke, Hugo Chavez vette védelmébe.

Valero korábban több családtagját is bántalmazta, ám április 18-án egy hotelszobában újfent összeveszett feleségével, akit több késszúrással megölt. A világbajnokot letartóztatták, de másnap hajnalban a börtönben felakasztotta magát.

A Valeróval köztudottan jó kapcsolatot ápoló venezuelai elnök, Hugo Chavez nem nézi jó szemmel, hogy országának sajtósai szétszedik a sportoló emlékét és szerinte valótlanságokat állítanak róla: "Páratlan bokszkarrier volt az övé, sokat adott hazájának, és soha nem ismerte a vereség fogalmát. De önmagát képtelen volt legyőzni. A médiahisztériának, ami körülvette az elmúlt napokban, véget kellene vetni."

"Soha nem tudták megbocsátani neki a bolíviai forradalommal való azonosulását. Mindenáron meg akarják semmisíteni azt a szimbólumot, amivé ez az ember lett. Keselyűként lakmároznak Jennifer és Edwin holttestéből."

www.profiboksz.hu