Vágólapra másolva!

A dzsúdóelnök szerint sporttörténelmet írtak a magyarok

 Sporttörténelmi tettként jellemezte Tóth László, a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) elnöke a vasárnap zárult bécsi Európa-bajnokságon, a 13 fős magyar válogatott diadalmenetét: a csapat hét éremmel - két arannyal, három ezüsttel és két bronzzal - az összesített éremtáblázat első helyén végzett.

"Sokszor elmondtam már, hogy szerintem ebben a társaságban benne van, hogy megismételje az 1992-es barcelonai olimpia éremesőjét, ezen a bécsi Eb-n szintén sporttörténelmet írtunk" - kezdte értékelését az MJSZ első embere.

"Az irodám falán ott vannak az elmúlt évek U23-as és junior világversenyeinek éremtáblázatai, amelyeket szívesen mutogatok a vendégeknek, és amelyeken háromszor végeztünk az első helyen. Most végre megvolt az áttörés, immár egy dicsőséges felnőtt éremtáblát is kiakaszthatok a falra."

Az európai szövetség (EJU) főkincstárnoka kifejtette: Ungvári Miklós vitatott körülmények közt elvesztett döntője nem jelent szálkát vagy tüskét, mivel a meccs után az EJU bíróbizottságának vezetőjével, illetve Fridrich Katalinnal, a legmagasabban jegyzett nemzetközi magyar bíróval végigelemezték a meccset, és bármennyire is sajnálja a kétszeres Európa-bajnokot, végül is nem történt durva tévedés a kárunkra, így a magyaroknak nincs joguk ordibálni.

A zárónapi csapatversenyről Tóth László ezt mondta: "A fiúknál a második vonalat indítottuk el, hogy ők is szerepelhessenek, a lányoknál viszont nem áll rendelkezésre egy erős tartaléksor, a legjobbakat pedig pihentetni szerettük volna. Tavaly a fiúk megnyerték a miskolci Eb-t, a lányok bronzot szereztek, így most Bécsben az egyéni versenyekre helyeztük a hangsúlyt. Egyébként, ha nem ilyen fényesen alakul előtte az egyéni Eb, akkor valószínűleg más csapattal lépünk tatamira vasárnap."

A magyarok minden idők legsikeresebb Eb-szereplését mutatták be az osztrák fővárosban, ahol 44 ország 297 dzsúdósa lépett tatamira.