Vágólapra másolva!

Mészáros aranyért, Ungvári bronzért cselgáncsozik

A világbajnoki ezüstérmes Mészáros Anett bejutott a fináléba, míg Ungvári Attila a kikapott az elődöntőben, így a bronzéremért küzdhet a bécsi cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

A 70 kg egyik favoritjaként emlegetett Mészáros a négy között a francia Mylene Chollet-vel találkozott, akivel különpárharcuk 1-1-re állt. Idén a magyar legyőzte riválisát a párizsi Grand Slam-viadalon, harmadik mérkőzésük pedig páros intéssel kezdődött. Ezután a franciát figyelmeztették, így Toncs Péter tanítványa jukóhoz jutott, majd az összecsapás 45 másodperccel a vége előtt dőlt el, amikor Mészáros végre összehozta a többször is megpróbált combdobást, és vazaarit kapott érte.

A Honvéd 22 éves versenyzője a délutáni döntőben az Európa-bajnok szlovén Rasa Srakával néz majd farkasszemet, aki 2-1-re vezet ellene az eddigi meccseket tekintve.

Ungvári harmadik mérkőzésén a francia Ugo Legrand-nal került szembe, akinek - a magyar előző, svájci riválisához hasonlóan - hatalmas kötés éktelenkedett az arcán. Az öt perc során csak egy-egy intés történt, jött a hosszabbítás, amelynek 14. másodpercében Legrand a tatami határán feldöntötte a Karvaly becenévre hallgató ceglédi dzsúdóst. Hosszadalmas tanácskozás következett, a zsűriasztalnál visszanézték az akciót, és végül a franciát intették meg szabálytalan fogásért, Ungvári pedig készülhetett az elődöntőre.

Ott az eddig az eddig komolyabb eredmény nélkül álló Batradz Kajtmazovval találkozott, akit tavaly megvert a moszkvai Grand Slam-viadalon. Két perc meddő küzdelem után az orosz dzsúdós vazaarit érően vitte földre a magyart, aki alig talált fogást egy fejjel alacsonyabb ellenfelén. Újabb két perc elteltével Kajtmazov ismét feldöntötte Bíró Tamás tanítványát, az újabb vazaari pedig már ippont ért.

Ungvári a 17 órakor kezdődő délutáni programban a tavaly vb-harmadik, 2008-ban Európa-bajnok belga Dirk van Tichelttel száll szembe a bronzéremért.