Vágólapra másolva!
Vasárnapra virradóra, egy venezuelai szállodában megölték Edwin Valero veretlen profi bokszoló feleségét. A WBC könnyűsúlyú világbajnokát gyilkosság vádjával letartóztatta a rendőrség.

Wilmer Flores, a venezuelai Valencia városának rendőrfőnöke elmondta, hogy a bokszoló reggel jelentkezett a portán, hogy elmesélje, mi történt a szobában. A rendőrség megállapítása szerint a 24 esztendős Yenifer Carolina Viera testét több helyen is megszúrták egy hegyes tárggyal.

A rendőrfőnök szerint az Inka becenevű öklöző már több alkalommal bántalmazta a családját és nejét, ezért három havonta meg kellett jelennie a rendőrségen. Március 25-én le is tartóztatták, mert bántalmazta az asszonyt, de később mégis kiengedték a fogdából.

A bunyós már 2007-ben a rendőrök látókörébe került, miután összeverte az édesanyját és a lánytestvérét. A Daily Telegraph weboldal szerint Valero alkohol- és drogfüggő volt, és egy korábbi motorbalesetben agykárosodást szenvedett. Legutóbb februárban védte meg könnyűsúlyú világbajnoki övét a WBC-nél Antonio DeMarco ellen.

Április elején hat hónapos gyógykezelésnek vetette alá magát, hogy megszabaduljon alkoholfüggőségétől. A WBC támogatásáról biztosította Valerót, akit úgnyevzett "champion in recess" (pihenő bajnok) státuszba helyeztek.

Valerónak jó esélye volt arra, hogy ringbe szálljon a sportág egyik jelenlegi legnagyobb alakja, Manny Pacquiao ellen, ám ha bűnösnek találják, hosszú évekre börtönbe kell vonulnia Venezuelában.

A 28 éves bokszoló eddig mind a 27 profi meccsét megnyerte, valamennyit kiütéssel. Súlycsoportjának egyik legjobb bokszolója, a mértékadó Fightnews szervezetektől független ranglistáján az első helyen áll.