Vágólapra másolva!

Radwanska kikaparta a gesztenyét Wozniackinak

A fehérorosz Viktorija Azarenka három játszmában kikapott a lengyel Agnieszka Radwanskától, így - nevető harmadikként - a dán Caroline Wozniacki jutott be az elődöntőbe pénteken a 4,55 millió dollár összdíjazású nőitenisz WTA-világbajnokságon, Dohában. Szintén bejutott a négy közé a szerb Jelena Jankovic, valamint az amerikai Venus Williams, aki így csatlakozott húgához, a tornán eddig veretlen Serenához.

Az első játszmában nagyon pontosan és jól játszott Azarenka, sőt a másodikban 5:2-es vezetésénél a meccsért adogathatott. Ám riválisa váratlanul fordított, sorozatban öt gémet nyert, és kiegyenlített.

A döntő játszma elején Azarenka megsérült, végig sántikálva teniszezett, majd ellenfele 4:1-es vezetésénél feladta a kilátástalan küzdelmet.

A Fehér csoportból így jobb szettaránnyal a szerb Jelena Jankovic végzett az élen, Wozniacki lett a második.

Ebben a kvartettben Radwanska már a pótlás pótlása volt, miután az orosz Dinara Szafina már az első mérkőzése elején visszalépett, a helyére érkezett - szintén orosz - Vera Zvonarjova pedig a Caroline Wozniacki ellen elvesztett meccs után lépett vissza.

A másik ágon a Williams testvérek, Venus és Serena jutottak a négy közé.

Fehér csoport:
Radwanska (lengyel 10.) - Azarenka (fehérorosz, 6.) 4:6, 7:5, 4:1-nél feladta
Jankovic (szerb, 8.) - Wozniacki (dán, 4.) 6:2, 6:2

A csoport végeredménye: 1. Jankovic 2 győzelem/4-2-es szettarány, 2. Wozniacki 2/4-4, 3. Radwanska 1/2-1, 4. Azarenka 1/4-4, 5. Zvonarjova 0/1-2, 6. Szafina 0/0-2

Gesztenyebarna csoport:
Kuznyecova (orosz, 3.) - Gyementyjeva (orosz, 5.) 6:3, 6:2

A csoport végeredménye: 1. Serena Williams (amerikai, 2.) 3 győzelem, 2. Venus Williams (amerikai, 7.) 1 győzelem/4-5-ös szettarány, 3. Kuznyecova 1/3-4, 4. Gyementyjeva 1/2-5

A szombati elődöntőben S. Williams-Wozniacki, V. Williams-Jankovic összecsapások lesznek.

Síró Szafina és Williams-drámahttp://www.heyholetsgo.hu/cikk/eredmenyek/440-siro-szafina-es-williams-drama