Vágólapra másolva!
A Szávay Ágnes, Roberta Vinci kettőst a világelső páros búcsúztatta a pekingi tenisztornán, Czink Melinda Jelena Gyementyjevától kapott ki. Az 1,2 millió dollár összdíjazású tokiói viadalon az első helyen kiemelt Juan Martin Del Porto nem bírt a ranglista 189. helyezettjével.

Szávay az olasz Roberta Vinci oldalán döntő rövidítésben kapott ki az első helyen kiemelt Cara Black, Liezel Huber zimbabwei, amerikai kettőstől a keménypályás torna női párosversenyében.

A 4,5 millió dollár összdíjazású viadalon egyesben Czink Melinda két szettben kikapott a negyedik helyen kiemelt Jelena Gyementyjevától.

Czink 3:0-ra is vezetett a találkozón, orosz ellenfele azonban fordított, s végül 1 óra 40 percnyi játékkal győzött.

A férfiak tokiói tornáján a US Open-győztes Juan Martin Del Potrót két játszmában búcsúztatta a selejtezőből érkezett, a világranglistán 189. Edouard Roger-Vasselin.

"Nem voltam százszázalékos állapotban. Nem sikerült még átállnom, ráadásul a gyomrom is fájt, de nem emiatt kaptam ki. Ellenfelem nagyszerűen játszott" - nyilatkozta az argentin klasszis.

Peking, női páros, 2. forduló:
Black, Huber (zimbabwei, amerikai, 1.) - Szávay,Vinci (magyar, olasz) 3:6, 6:0, 10-3 - döntő rövidítés

egyes, második forduló:
Gyementyjeva (orosz, 4.) - Czink 6:4, 6:3

Toikó, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Roger-Vasselin (francia) - Del Potro (argentin, 1.) 6:4, 6:4
Hewitt (ausztrál, 8.) - Ito (japán) 6:1, 7:5

Szávay párosban továbbjutott Pekingbenhttp://www.heyholetsgo.hu/cikk/eredmenyek/414-pekingi-tenisztorna===szavayek-elsofordulos-sikereCzink a főtáblán is menetel Pekingbenhttp://heyholetsgo.hu/cikk/eredmenyek/411-czink-tovabbjutott-pekingben