Vágólapra másolva!
Jelena Jankovic sérülése után egyetlen csonka szettben nyerte a tokiói tenisztornát Marija Sarapova. Czink Melinda második győzelmével feljutott a pekingi viadal főtáblájára, ahol Szávay Ágnes alanyi jogon vesz részt.

Az orosz Marija Sarapova nyerte meg a korábban ugyancsak világelső Jelena Jankovic elleni döntőt szombaton a kétmillió dollár összdíjazású, tokiói nőitenisz-tornán, miután szerb ellenfele sérülés miatt az első szettben visszalépett.

A tavaly április óta első versenyén diadalmaskodó Sarapova - aki 20. trófeáját szerezte - 5:2-re vezetett, amikor Jankovic csuklófájdalmai következtében feladta a küzdelmet.

Czink Melinda második győzelmével feljutott szombaton a 4,5 millió dollár összdíjazású pekingi tenisztorna főtáblájára, ahol az alanyi jogon részt vevő Szávay Ágnes ukrán ellenféllel kezd.

A világranglistán 38. Czink a dél-afrikai Natalie Grandin után a kazah Galina Voszkobojevát búcsúztatta, így tagja lett a 64 tagú elitmezőnynek. A magyar játékos a nap folyamán a párosok között is pályára lép: a lengyel Urszula Radwanskával az oldalán találkozik a Jen, Cseng (Yan, Zheng) hazai duóval.

A viadal honlapja szerint a két éve a kínai fővárosban diadalmaskodó Szávay Ágnes (45. a világranglistán) magyar idő szerint a délutáni órákban az ukrán Aljona Bondarenkóval (36.) száll szembe a nyitókörben, aki ellen 2-1-re vezet kettejük külön párharcában.

A bangkoki férfi tornán az első helyen kiemelt, címvédő Jo-Wilfried Tsonga meglepetésre nem jutott döntőbe. A 608 500 dollár összdíjazású thaiföldi keménypályás tornán az vigasztalhatja a franciákat, hogy a másik ágon a másodikként rangsorolt Gilles Simon győzött.

Kuala Lumpurban Nyikolaj Davigyenko és Fernando Verdasco jutott a vasárnapi fináléba.

Tokió, döntő:
Sarapova (orosz) - Jankovic (szerb, 7.) 5:2-nél Jankovic feladta

Peking, selejtező, 2. forduló:
Czink (3.) - Voszkobojeva (kazah, 13.) 6:1, 6:3

Bangkok, elődöntők:
Troicki (szerb, 4.) - Tsonga (francia, 1.) 1:6, 6:2, 6:3
Simon (francia, 2.) - Melzer (osztrák, 6.) 6:4, 7:6 (7-3)

Kuala Lumpur, elődöntő:
Davigyenko (orosz, 1.) - Söderling (svéd, 3.) 1:6, 7:6 (7-1), 6:2
Verdasco (spanyol, 2.) - Gonzalez (chilei, 4.) 6:4, 7:5