Vágólapra másolva!
Bár egy ideig úgy tűnt, John Ruiz közbelépése miatt meghiúsulhat a novemberre tervezett Nyikolaj Valujev-David Haye nehézsúlyú bokszmérkőzés, az amerikai harcos kihátrált, így összejöhet az orosz óriás és a kissé nagy mellénnyel nyilatkozgató angol összecsapása.

Július végén kiadott ranglistájában Valujevet (50 győzelem, ebből 34 KO, 1 vereség) jelölte meg világbajnoknak a WBA, és a hatalmas termetű orosznál kihívóként be is jelentkezett John Ruiz, aki korábban kétszer már bokszolt Valujevvel, és vitatott körülmények között ugyan, de mindkétszer kikapott.

Bár Ruiz szeretett volna Valujevnek visszavágni, az orosz a szabadon választott címvédés mellett döntött, és ellenfele az a David Haye (22 győzelem, ebből 21 KO, 1 vereség) lesz, aki ugyan verbálisan már a nehézsúly összes nagyágyúját kiosztotta, de a ringben még egyikük ellen sem bizonyított.

Haye sokáig a Klicsko testvérekkel kacérkodott, végül Valujev mellett döntött, és szokásához híven magabiztosan üzengetett az orosz óriásnak, akivel úgy tűnik, november 7-én végre megküzdhet. Bár a nehézsúly elmúlt egy évének történései után, csak akkor lehetünk biztosak a meccsben, ha a két harcos már ott áll a ringben egymással szemben...