Vágólapra másolva!
Jelena Iszinbajeva nemcsak az atlétikai világbajnokság, hanem az egész év egyik legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy érvényes kísérlet nélkül esett ki a versenyből hétfő este Berlinben.

Az orosz rúdugró 2004 óta nem talált legyőzőre, ő az egyetlen nő, aki öt méter fölé jutott, 24-szer javította meg a világcsúcsot, jelenleg 505 cm-rel tartja a rekordot. Úgy tűnt, Iszinbajeva verehetlen marad, amíg vissza nem vonul (a Pekingben mögötte második amerikai Jennifer Stuczynski ráadásul sérülés miatt nem indult a vb-n).

A kétszeres olimpiai bajnok ehhez képest hétfőn a 475 cm-t sem tudta átugrani, majd elrontotta mindkét 480 cm-es kísérlét is. Az aranyérmet a lengyel Anna Rogowska nyerte meg. Iszinbajeva a verseny után a földre rogyott és sírva fakadt, majd később, interjú közben sem tudot uralkodni az érzelmein.


"Sokat tanultam ebből a kudarcból" - mondta Iszinbajeva. "Először is el fogom hinni: mindez azért történt, hogy később még nagyobb győzelmeket érjek el. Túlzottan elgyengített, hogy mindig én voltam az első. Egyszerűen szégyellem magam, elfelejtettem veszíteni, hozzászoktam a sikerhez. Ha nem jön ez a kudarc, jövőre még gyengébb lettem volna, aztán pedig közeledik a londoni olimpia."