Vágólapra másolva!
Felix Sturm után újabb világbajnok bokszoló, Szergej Dzindziruk jelentette be, hogy elhagyja az Universum Box Promotion kötelékét.

A WBO nagyváltósúlyú bajnoka, Szergej Dzindziruk azért haragudott meg a németekre, mert nem szervezték meg neki a beígért nagy meccset.

"Mikor szóltam az Universum vezetőinek, hogy október 3-án Paul Williams ellen akarok bokszolni, ők azt mondták semmi gond, el van intézve, én csak az edzésekkel foglalkozzak. Két hétig készültem Ukrajnában, majd már egy hete Hamburgban voltam amikor hallottam, hogy aláírták a Williams vs Pavlik meccsre a szerződést. Sokkot kaptam" - mesélte Dzindziruk.

"Már konzultáltam az ügyvédemmel, hogy nézzék át hogyan tudnánk érvényteleníteni a szerződést. Ha az Universum nem enged el akkor beperelem őket. Bármi történik soha többet nem bokszolok az Universum gáláin. Inkább fellógatom magam, mint, hogy a németekkel dolgozzak megint. Két jól ismert amerikai promoter is érdeklődik irántam. Remélem rövidesen megkötjük a szerződéseket és elkezdhetem az amerikai karrierem. Várhatóan november-december körül bokszolok az Egyesült Államokban" - mondta harciasan Dzindziruk, akinek 2010-ig érvényes szerződése van a német céggel, és valószínűleg komoly pereskedés elé néz, ha beváltja a fenyegetését.

Felix Sturm három nappal ezelőtt hagyta ott a klubot, ő abba is hagyja az ökölvívást.

www.profiboksz.hu