Vágólapra másolva!
Tyson Gay amerikai világbajnok sprinter szerint egy jól sikerült rajttal megdönthető a jamaicai Usain Bolt pekingi olimpián felállított, 9,69 másodperces 100-as világcsúcsa.

"Sokkal jobbat lehetne futni, ha a rajtolási technikámon finomítani tudnék" - mondta Gay, aki - nagy hátszélben ugyan, de - 9,75 mp-et ért el az Egyesült Államok idei bajnokságának 100 méteres előfutamában.

Bolt és a 2007-es szabadtéri vb-n a klasszikus sprintszám mellett 200-on és 4x100-on is győztes amerikai vágtázó csak az augusztusi, berlini vb-n találkozik egymással, ott mindketten elindulnak 100-on és 200-on is.

"Nagyon várom azt a versenyt, mindketten 9,7-et futottunk hátszéllel, remek formában vagyunk" - nyilatkozta Gay, aki korábban azt mondta: 9,59 mp alatt kell teljesítenie a 100 métert annak, aki le szeretné győzni a jamaicai háromszoros olimpiai bajnokot.

Michael Rodgers és Carmelita Jeter nyerte meg a 100 m-es síkfutást pénteken az Egyesült Államok idei atlétikai bajnokságán. Rodgers 9,91 mp-cel ért célba úgy, hogy az egy nappal korábbi előfutamban remeklő Gay nem indult a világbajnoki válogatónak is számító viadal döntőjében. A 26 éves versenyzőnek ugyanis címvédőként nem kell kvalifikálnia az augusztusi berlini vb-re. A nőknél Jeter mindössze egy ezredmásodperccel előzte meg Muna Lee-t, ám akárcsak a férfiak esetében, az erős szél miatt az ő 10,776-os ideje sem tekinthető hivatalosnak.