Vágólapra másolva!
Ronda mérkőzés, papírforma végeredmény: röviden így lehetne összefoglalni a péntek esti völklingeni Arena-gála magyar vonatkozású mérkőzését, amelyen Herbie Hide és Halász Gábor csapott össze egy nyolc menetesre tervezett cirkálósúlyú találkozón.

A várakozásoknak megfelelően a korábbi nehézsúlyú világbajnok Hide kezdett agresszívabban, a megilletődött Halász egy perc elteltével máris padlóra került egy erősen tarkógyanús ütés következtében. A Profibox Promotion kötelékébe tartózó Halász ugyan reklamált a szabálytalannak vélt akció miatt, de ez a mérkőzésvezetőt nem hatotta meg, és tovább folytatódhatott az egyoldalú, de meglehetősen csúnya küzdelem.

Hide támadott, darált, Halász pedig folyamatosan kifordult, mélyre hajolt, még a fogvédője is kiesett. A magyar öklöző kifordulásait az első menet utolsó percében elégelte meg a bíró, aki a sokadik figyelmeztetés után ekkor már pontlevonással is sújtotta Halászt.

A második menetben folytatódott az indiszponált Halász szenvedése, akinek erejéből csak a menekülésre futotta, ráadásul a bal szemöldöke fel is repedt. Nyilvánvaló volt, hogy a magyar győzelemhez csoda kellene, ami végül nem is következett be: a vérben úszó Halász ugyan még tartotta magát egy rövid ideig, de alig egy perccel a harmadik menet vége előtt egy fejre mért Hide-kombináció után ismét padlót fogott, a mérkőzésvezető pedig számolás nélkül leléptette.

Hide a gyors győzelemmel profi karrierje 48. sikerét könyvelhette el, és újabb lépést tett az általa áhított világbajnoki címmérkőzés felé. A gála további összecsapásain Dmitry Pirog egyhangú pontozásos győzelmet aratott Kofi Jantuah felett a WBC középsúlyú nemzetközi bajnoki címéért kiírt találkozón, az eddig veretlen nehézsúlyú Steffen Kretschmann pedig első menetes kiütéses vereséget szenvedett Denis Bakhtovtól.

profiboksz.hu