Vágólapra másolva!
A profi ökölvívás egykori nehézsúlyú királyát, Lennox Lewist nemrégen beválasztották a Hírességek Csarnokába. Lewis nagyszerű pályafutásának jó részét azzal az edzővel, Emanuel Stewarddal járta végig, aki a nehézsúly jelenlegi legjobbját, a rajongókat és a szakmát erősen megosztó ukrán Vlagyimir Klicskót segíti. Steward szerint Lewis és Klicsko pályafutásában rengeteg hasonlóságot lehet felfedezni és biztos benne, hogy az ukrán bajnok, az előd-tanítványhoz hasonlóan, helyet kap majd a Hírességek Csarnokában.

"Vlagyimir ugyanazokat a kritikákat kapja, amelyekkel anno Lennoxot illeték. Rengeteg hasonlóság van kettejük között. Pont annyit mutatnak, amennyit azon ellenfelek ellen kell, akiket elhoznak nekik. Amerika lesajnálja a nehézsúlyt, mert a versenyzőik nem tudják uralni, de én úgy gondolom, már kezdik elfogadni Vlagyimirt. Vitalijból óriási hőst faragott Amerikában a Lennox elleni meccs. Vlagyimir tarsolyából egyelőre hiányzik egy ilyen formátumú összecsapás."

Steward elmondta, nagyszerű érzéssel tölti el a tudat, hogy Lennox Lewis bekerült a Hírességek Csarnokába.

"Szemernyi kétségem sincs afelől, hogy egy nap Vlagyimirnek is helye lesz ott. Nagyon intelligens fickó, sokat szoktunk beszélgetni. Régebben elkövetett hibákat, de úgy gondolom, mára igazi, érett bokszoló vált belőle. Kiütötték, padlóra küldték, de megtanulta, hogyan kell fogásba menekülni ilyenkor, hogyan élje túl a kritikus pillanatokat. Ha az ember mindig csak a napfényben sütkérezik, nem fogja tudni, mihez kezdjen, ha elkezd esni az eső" - nyilatkozta a szakember.

Profiboksz.hu