Vágólapra másolva!
Gelsenkirchenben megtartották a hétvégi Vlagyimir Klicsko-Ruszlan Csagajev profiökölvívó-mérkőzés utolsó sajtótájékoztatóját, amelyen mindkét bokszoló megszólalt.

"Számomra Csagajev a lehető legjobb ellenfél. Haye visszalépése után a legjobb választás, a harmadik legjobb bokszoló a nehézsúlyban. Igazi bajnok, aki legyőzte Nyikolaj Valujevet" - nyilatkozta ellenfeléről Vlagyimir Klicsko

Ruszlan Csagajev elmondta, mindig is nagy álma volt a Schalke-stadionban bokszolni. "Már a 2008-as Skelton elleni meccsem előtt is találkoztam a Schalke focicsapat tagjaival. Bokszleckét adtunk nekik az edzőmmel, Michael Timmel. Izgatott vagyok a meccs miatt, bár Klicsko fizikai előnye nem érdekes számomra. Valujev hasonlóan magas és súlyos egyéniség volt. 12 menetes meccs lesz, de Isten kezében van, hogy mi fog történni szombaton. Nem akarok túl sokat beszélni, ezt majd az ökleim teszik meg helyettem."

A gelsenkircheni gálán egy magyar is ringbe lép: könnyűsúlyban a 20 éves Vető Gábor (6 győzelem - 0 vereség) ellenfele a török Omer Yilmaz lesz, aki eddig egy profi meccsen vett részt, amely döntetlen eredménnyel ért véget.

A gelsenkircheni gála programja:
Vlagyimir Klicsko - Ruszlan Csagajev (nehézsúly, IBF/WBA-címmérkőzés, 12 menet)
Alekszander Usztyinov - Michael Sprott (nehézsúly, 10 menet)
Johnathon Banks - Paul Butlin (nehézsúly, 8 menet)
Andy Lee - Olegs Fedotovs (középsúly, 8 menet)
Cedric Boswell - Serdar Uysal (nehézsúly, 6 menet)
Vető Gábor - Omer Yilmaz (könnyűsúly, 4 vagy 6 menet)
Daniel Kaefer - Omar Siala (könnyűsúly, 4 vagy 6 menet)

Profiboksz.hu