Vágólapra másolva!
A hazai közönség előtt szereplő Tommy Haas nyerte a 750 ezer euró összdíjazású hallei füvespályás férfitenisz-tornát, miután a vasárnapi döntőben nagy meglepetésre legyőzte a második helyen kiemelt szerb Novak Djokovicot.

A 31 esztendős, Floridában élő Haas 12. ATP-tornagyőzelmét gyűjtötte be, ezt megelőzően utoljára 2007 februárjában, Memphisben diadalmaskodott.

Eredmény, döntő:
Haas (német) - Djokovic (szerb, 2.) 6:3, 6:7 (4-7), 6:1

Hetvenegy év után ismét brit sikernek tapsolhatott a publikum a londoni Queen's Clubban rendezett füvespályás férfitornán: az első helyen kiemelt Andy Murray a 750 ezer euró összdíjazású viadal vasárnapi döntőjében két szettben nyert az amerikai James Blake ellen.

A skót játékos a héten játszmát sem vesztett, s ezzel jelezte: a június 22-én kezdődő wimbledoni Grand Slam-tornán vele is számolni kell.

A Queen's Clubban legutóbb Bunny Austin tudott britként nyerni, ez még 1938-ban történt. Diadalát követően Austin - utolsó britként - bejutott a wimbledoni fináléba.

Eredmény, döntő:
Murray (brit, 1.) - Blake (amerikai, 6.) 7:5, 6:4

Németh Virág nagy csatában, három játszmában kikapott a szerb Natasa Zorictól a 10 ezer dollár összdíjazású női torna döntőjében, a budapesti Grand Slam Parkban. Németh a második játszma rövidítésében 3-0-ra vezetett, azaz négy pont választotta el a győzelemtől.

Eredmény, döntő:
Zoric (szerb, 4.) - Németh 4:6, 7:6 (7-3), 6:4

A döntő győztese 1568 dollárral lett gazdagabb és 12 világranglista-pontot kapott, míg a magyar nyolc ponttal és 980 dollárral vigasztalódott.

A szlovák Magdalena Rybarikova nyerte a 220 ezer euró összdíjazású, birminghami füvespályás női tornát, miután a döntőben két szettben győzött a kínai Li Na ellen.

Eredmény, döntő:
Rybarikova (szlovák, 13.) - Li (kínai, 4.) 6:0, 7:6 (7-2)