Vágólapra másolva!
Az idén még veretlen Pars Krisztián szerdán újabb nagy sikert aratott, a Bydgoszczban rendezett atlétikai versenyen legyőzte az olimpiai bajnok szlovén Primoz Kozmust férfi kalapácsvetésben.

A pekingi játékokon negyedik helyen végző, de a két doppingoló fehérorosz miatt az ezüstéremre váró világranglista-vezető szombathelyi dobó változatos küzdelemben utasította maga mögé legnagyobb riválisát: a magyar szövetség honlapja szerint Pars a második sorozatban 78,91 méteres kísérletével vezetett, majd Kozmus a negyedikben 79,40-re repítette a szert.

A 27 éves magyar kalapácsvető azonban utolsóra (hatodikra) tartogatta legjobbját, ekkor - egyedüliként a mezőnyben - 80 méter felé jutott, s a 80,19 méteres dobás elég volt a sikerhez.

A viadalon férfi diszkoszvetésben Kővágó Zoltán is érdekelt volt, és ismét bizonyította, hogy jó formában van.

Az athéni játékok másodikja 64,11 méterrel a negyedik lett egy nagyon szoros versenyben. A győzelmet az olimpiai bajnok észt Gerd Kanter 66,20-szal szerezte meg.

Férfi súlylökésben Kürthy Lajos ezúttal elmaradt az eddig idén tőle megszokott eredménytől, 19,44 méterrel nyolcadik lett.