Vágólapra másolva!
Rafael Nadal, a spanyolok világelső teniszezője kedden bejelentette, hogy feltétlenül el szeretne indulni a wimbledoni tornán, és mindent megtesz azért, hogy felépüljön térdsérüléséből.

"Kétszáz százalékon edzek, hogy százszázalékos állapotba kerüljek a világ teniszsportjának legfontosabb eseményére" - fogalmazott a 23 esztendős címvédő, ugyanakkor hozzátette, hogy csakis akkor lép pályára, ha tökéletesen rendben lesz.

"Hónapok óta úgy játszottam, hogy fájt a térdem, egyszerűen már nem bírtam tovább" - mondta a mallorcai sztár, akinek címvédőként a jelenleg a londoni Queen's Clubban zajló tornától vissza is kellett lépnie. Nadalt a Spanyol Tenisz Szövetség főorvosa, Angel Ruiz Cotorro kezeli majd különböző izomlazító gyógyszerekkel, és e mellett természetes fizioterápiára is járnia kell.

Nadal felépülésében a riválisok is bíznak: "Nem lenne igazi a wimbledoni torna, ha a címvédő világelső nem lépne pályára, mindannyian szeretnénk, ha rendbe jönne" - mondta a világranglistán negyedik szerb Novak Djokovic.

Nadalnak alig két hete maradt arra, hogy felgyógyuljon június eleji sérüléséből, a wimbledoni torna ugyanis június 22-én indul.

* * *

Az első helyen kiemelt és korábban ötször győztes Roger Federer egynapos vívódás után eldöntötte, hogy nem indul az e heti, 750 ezer euró összdíjazású hallei füvespályás tenisztornán.

A svájci játékos, aki vasárnap gyűjtötte be 14. Grand Slam-győzelmét, miután megnyerte a francia nyílt bajnokságot, azt mondta, hogy még "most is azoknak az érzéseknek a hatása alatt van", amelyeket párizsi győzelme váltott ki belőle.

A keddi játéknapon váratlanul kiesett a harmadik helyen kiemelt spanyol Fernando Verdasco, akit a hazai közönség előtt szereplő Philipp Petzschner búcsúztatott.

A második helyen kiemelt Novak Djokovic viszont könnyed győzelemmel kezdett: a 22 éves szerb játékos két szettben nyert az olasz Simone Bolelli ellen.

Eredmények, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Djokovic (szerb, 2.) - Bolelli (olasz) 7:5, 6:2
Tsonga (francia, 4.) - Santoro (francia) 7:5, 6:2
Melzer (osztrák, 7.) - Clément (francia) 1:6, 6:3, 6:2
O. Rochus (belga) - Vicente (spanyol) 6:0, 6:0
Zverev (német) - Sirianni (ausztrál) 6:2, 6:4
Petzschner (német) - Verdasco (spanyol, 3.) 3:6, 7:6 (7-5), 6:4
Tsonga (francia, 4.) - Santoro (francia) 7:5, 6:2
Kohlschreiber (német) - Phau (német) 6:4, 6:2
Kiefer (német) - Troicki (szerb) 6:2, 6:1

Ivan Ljubicic a második fordulóban búcsúzott a 750 ezer euró összdíjazású londoni füvespályás tenisztornától: a horvát játékost az amerikai James Blake győzte le két szettben.

Eredmények, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Karlovic (horvát, 9.) - Gabasvili (orosz) 6:3, 7:6 (13-11)
Martin (spanyol) - Gulbis (lett, 13.) 7:6 (11-9),6:4
Darcis (belga) - Capdeville (chilei) 3:6, 6:3, 6:4
Ferrero (spanyol) - Grosjean (francia) 6:1, 2:1-nál Grosjean feladta
Benneteau (francia) - Köllerer (osztrák) 6:3, 6:4

2. forduló:
Roddick (amerikai, 2.) - Vliegen (belga) 6:1, 6:4
Blake (amerikai, 6.) - Ljubicic (horvát) 6:2, 7:6 (7-4)
Fish (amerikai, 8.) - Llodra (francia) 5:7, 7:6 (7-5), 6:3