Vágólapra másolva!
Könnyedén, mindössze másfél perc leforgása alatt megvédte félnehézsúlyú Európa-bajnoki (EBU) címét Jürgen Brähmer. Az Universum Box Promotion üdvöskéje szombaton este az olasz Antonio Brancalionnal csapott össze Oberhausenben, és német szemszögből tökéletes produkciót mutatott be.

Brähmer nem sokat taktikázott (vagy a rovigói kihívó nem figyelt eléggé), és 12 másodperccel a kezdő gongszó után, az összecsapás első valamire való ütésével - egy gyors álcsúcsra mért balhoroggal - máris padlóra küldte riválisát.

Brancalion ugyan gyorsan felpattant, de egyértelmű volt, hogy erősen megzavarta a nem várt leütés. Brähmer azonnal letámadta az olaszt, aki 15 másodperccel később - kisebb fáziskéséssel reagálva egy újabb balosra - letérdelt, így ismét jöhetett a számolás. A kihívó jelezte, hogy kész a folytatásra, de pár pillanat múlva újra fél térdre ereszkedett, miután a bajnok egy nem túl precíz balcsapottal fülön találta.

A közönség ekkor már heves füttykoncerttel értékelte a kritikán aluli teljesítményt nyújtó olaszt, aki nem is húzta sokáig, és egy újabb Brähmer-akció után megint letérdelt. Brancalion azonnal felállt, de mivel annak ellenére sem mutatott sok hajlandóságot a folytatásra, hogy nem tűnt harcképtelennek, a mérkőzésvezető leléptette, így a találkozó mindössze 1 perc 23 másodpercig tartott.

Az Európa-bajnoki címét első ízben megvédő Brähmer ezzel a gyors győzelemmel ismét közel került egy világbajnoki mérkőzéshez. A hírek szerint a WBO-bajnok Erdei Zsolt és a WBC trónján ülő Adrian Diaconu is a lehetséges ellenféljelöltek között van, sőt, állítólag egy Hugo Hernan Garay elleni visszavágó sem elképzelhetetlen.

www.profiboksz.hu