Vágólapra másolva!

Vaszi Tünde könnyezve búcsúzott

Negyedik alkalommal - nagy közönségsikerrel - rendezték meg szombaton a Hopp-Parádét, amelyen férfi rúdugrásban és távolugrásban láthattak ismert versenyzőket a nézők.

A hódmezővásárhelyi gálán búcsúzott el a közönségtől Vaszi Tünde Európa-bajnoki bronzérmes távolugró, de részt vett a versenyen az izraeli színekben szereplő háromszoros kontinensbajnok rúdugró, Alekszander Averbukh is.

Távolban formabontó módon csapatküzdelmeket bonyolítottak le, a két együttesben egy-egy felnőtt férfi és nő, valamint egy-egy fiú és lány kapott helyet. Ezen a viadalon versenyzett utoljára Vaszi, aki egy 5,73 m-es ugrás után sírva búcsúzott kedvenc számától és a közönségtől.

A hagyományos módon lebonyolított rúdugrást az ukrán Makszim Mazurik nyerte 5,40 m-rel és ugyanennyit teljesített Averbukh is.

Forrás: MTI

Az esemény előtt tartották meg a Városi Strandfürdő és Sportuszoda névadó ünnepségét. Előbbi Török Sándor, a hódmezővásárhelyi úszó- és vízilabdasport megteremtője, utóbbi pedig Gyarmati Dezső, háromszoros olimpiai aranyérmes vízilabdázó nevét vette fel.