Vágólapra másolva!
Szombaton végre napsütés várta a kajak-kenu MOL Világkupa mezőnyét a Maty-éren, K-1 1000 méteren viszont borús eredmények születtek: Kucsera Gábor és Holpert Ervin sem jutott döntőbe. A többi kilométeres futamot viszont hozták a magyar egységek.

Különösen fájó Kucsera Gábor kudarca, aki végig jól versenyzett és bár a hajrára kissé visszaesett, így is a negyedik legjobb időt érte el összesítésben. Ez azonban nem volt elég az A döntőre, mert szinte hihetetlen módon az összetettbeli negyedik hely a futamban is csak negyedik pozíciót jelentett. Holpert ugyancsak a B döntőben szerepel majd.

A K-2-eseknél a Gönczy Gábor, Kökény Roland duó határozott győzelmet aratott a maga középfutamában, a Petrovics Máté, Kugler Attila egység viszont csak a "kisdöntőbe" kvalifikálta magát.

Benedek Dalma még mindig nem épült fel teljesen betegségéből, ennek ellenére bejutott a döntőbe, ahogy Bara Alexandra is.

200 méteren négy egyes (K-1: Gyertyános Gergely, Dombi Rudolf, Vad Ninetta; C-1: Bozsik Attila), két páros (C-2: Sarudi Pál, Volein Viktor; K-2: Hegyi Zomilla, Vad Ninetta) és a Kadler Viktor vezette kajaknégyes (Gyertyános Gergely, Molnár Péter, Dobos András) jutott fináléba.

A többi magyar egység már a pénteki előfutamokból kvalifikálta magát a két táv döntőibe, vagy a kevés nevező miatt csak a fináléban kell vízre szállnia.

A MOL Világkupa további programja:
2009. június 6., szombat:
14.30: 1000 és női K-4 500 m-es döntők

2009. június 7., vasárnap:
8.00: 500 m-es középfutamok
9.55: 200 m-es döntők
15.00: 500 m-es döntők