Vágólapra másolva!
A délelőtti 1000 és 200 méteres futamokon minden magyar egység továbbjutott a kajak-kenu MOL Világkupán, majd hasonlóan szépen alakult a délutáni folytatás is az 500 méteres távokon.

A kenusoknál Vajda Attila Florin Mirconiccsal csatázott nagyot. "Megmondom őszintén, egy napra egy célfotó elég lett volna, de azért örülök, hogy nem kell repetáznom majd egy középfutammal. Ez mindenképpen kárpótol azért a fájdalomért, amit a finisben éreztem" - közölte a pekingi olimpiai bajnok. Vajdához hasonlóan győzelemmel kvalifikálta magát a döntőbe Volein Viktor is.

Folytatták a sikeres szereplést a nők is, Benedek Dalma és Kozák Danuta egyaránt fölényesen győzött, utóbbi a szám nagy klasszisát, az olasz Josefa Idemet verte meg. "Tartottam Idemtől, hiszen nagyon nagy név a sportágban, de jól sikerült a rajtom és miután 250 körül el tudtam csúszni tőle, már magabiztosan versenyeztem. Nagyon tetszik a rajtgépen elhelyezett piros és zöld lámpa, ami legalábbis részemre biztosan megkönnyíti a rajtolás folyamatát" - árulta el Kozák.

Szintén továbbjutott Benkő Zoltán és Molnár Péter. Utóbbi, Sári Nándor új tanítványa futamában második, összetettben negyedik lett. A kajak ketteseknél a Kovács Katalin, Janics Natasa duó magabiztosan nyert, Paksy Tímea és Medveczky Erika második lett, így nekik vasárnap délelőtt még rajthoz kellett volna állniuk egy középfutamban, azonban utólag könnyebb hajósúly miatt kizárták őket a versenyből.

Ugyancsak vasárnap délelőtt folytatja majd a két férfi páros is, ám a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor, valamint a Szalai Tamás, Gönczy Gábor kettősnek a rendkívül széles mezőny miatt kell újból hajóba szállnia - pedig mindkét egység megnyerte a maga futamát.

A kenusoknál éppen fordítva történt: a Sáfrán testvérpár és a Varga Dávid, Széles Gábor egység is második lett, ez azonban elég volt a fináléhoz.