Vágólapra másolva!
Egészen biztosan nem Nyikolaj Valujev lesz Vlagyimir Klicsko ellenfele június 20-án, miután Valujev csapata csütörtökön elutasította az ukrán világbajnok ajánlatát. A hír azért is meglepő, mert az orosz óriás ez idáig fennen hangoztatta, az az egyik legnagyobb álma, hogy megmérkőzhessen valamelyik Klicsko fivérrel.

Valujev szerda este személyesen hívta fel Vlagyimir Klicskót, hogy az idő rövidsége miatt nem vállalja a mérkőzést. A felkérésre azért került sor, mert Klicsko eredeti ellenfele, David Haye sérülés miatt lemondta a gelsenkircheni Schalke-stadionba tervezett összecsapást, amelyre már 60 ezer jegy elkelt.

Valujevnek szintén elmaradt a Ruszlan Csagajev elleni, finnországi mérkőzése múlt szombaton, miután a címvédő Csagajev vértesztje hepatitis B-fertőzést mutatott ki. Míg Valujevék örömmel fogadták, hogy Csagajevet visszaléptették a találkozó rendezői, Klicskóékat nem zavarja az üzbég öklöző betegsége, és szívesen vennék azt is, ha Valujev helyett Csagajev ugrana be Haye helyére.

Aztán lehet, hogy mégis minden marad a régiben: az illetékes nemzetközi szervezetek vezérkara dönthet úgy is, hogy egyrészről Valujevet mérkőzés nélkül megteszi a WBA világbajnokának, másrészről Klicskónak ki kell várnia, amíg Haye felépül, s akkor csapnak majd össze az eredeti szereposztásban, még a nyár folyamán.

Valujev mindenesetre megígérte, hogy ősszel mindenképpen kiáll Vlagyimir testvére, Vitalij ellen, aki jelenleg a WBC világbajnoka. "Határidős okok miatt Valujevet nem tudjuk szerepeltetni, péntek óta nincs edzésben. Természetesen bármikor bokszol Vlagyimir Klicsko ellen, de csak egy megfelelő felkészülés után. Hetekig egy 181 cm magas, balkezes bunyósra készült, ilyen gyorsan nem lehet felkészülni egy kétméteres normál alapállású öklözőre. Ha Valujev most kiállna Klicskóval ellen, akkor mindenki azt hinné, hogy a helsinki események megrendezettek voltak" - mondta Heiko Mallwitz, a Valujevet menedzselő Sauerland istálló szóvivője.

Csagajev promótere, Klaus-Peter Kohl eközben megerősítette Klicskóék megkeresését, az üzbég bunyóst pedig a gálát közvetítő RTL is szívesen látná a képernyőn.