Vágólapra másolva!
Már 47 ezer jegy elkelt arra a június 20-i címmérkőzésre, amelyen Vlagyimir Klicsko, a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú világbajnoka védheti meg övét az angol David Haye ellen Gelsenkirchenben.

A Schalke 04 labdarúgócsapatának stadionjában, a Veltins Arenában sorra kerülő csatára már csak VIP-belépők kaphatók, de a szervezők dolgoznak a további helylehetőségek kihasználásán.

A telefonos és internetes foglalás múlt pénteken kezdődött. Az ultramodern létesítményben labdarúgó-mérkőzésen 61 670 néző foglalhat helyet.

* * *

Az előzetes várakozásoknak megfelelően minden jegy elkelt Ricky Hatton és Manny Pacquiao kisváltósúlyú profi ökölvívó világbajnoki címmérkőzésére, melyet a Las Vegas-i MGM Grandben rendeznek jövő szombaton.

A szervezők kedd esti tájékoztatása szerint a kaszinóhotel különtermében - amely a sportág egyik szentélyének számít - 16 ezren látják majd a jelenkor legjobbjai közt számon tartott brit és fülöp-szigeteki öklözőt.

A találkozón a két harcos presztízse, "mellesleg" pedig a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) vb-címe lesz a tét. A címvédő Hatton profi mérlegét tekintve 45 győzelemmel - benne 32 kiütéssel - és egyetlen vereséggel áll. A legutóbb Oscar De La Hoyát "megsemmisítő" Pacquiao pedig 52 meccséből 47-et megnyert, s két döntetlen mellett 3 veresége van.