Vágólapra másolva!
Szombaton először teszi kockára az év elején megszerzett WBO nagyközépsúlyú világbajnoki címét Balzsay Károly, aki a veterán Maselino Masoéval csap össze a németországi Krefeldben.

"A világbajnoki cím megszerzése óta még nyugodtabb vagyok, mert végre elértem az egyik nagy célomat. Remek hangulatban és motiváltan készülök a Masoe elleni összecsapásra, és már nagyon várom a küzdelmet" - mondta Balzsay a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón.

"Az első címvédés mindig a legnehezebb. Masoe jó KO-aránnyal rendelkezik, és a Felix Sturm elleni mérkőzésén is láthattuk, hogy veszélyes bokszoló. Károly viszont nyugodt, laza, és tökéletes felkészülésen van túl, így nincs ok az aggodalomra" - nyilatkozott a magyar világbajnok trénere, Fritz Sdunek.

"Azért léptem fel nagyközépsúlyba, mert itt kínálkozott lehetőségem arra, hogy újra világbajnoki mérkőzésen bizonyíthassak" - mondta a szamoai kihívó. "Egész életemben egészségesen éltem és mindig odafigyeltem a testemre, így 42 évesen is esélyem van arra, hogy begyűjtsem a címet. Egyet megígérhetek: ez egy nagy csata lesz!"

A gáláig hátralévő időben még két hivatalos procedúra vár a szereplőkre, szerdán 17 órától nyilvános bemutató edzést tartanak a helyi nézőknek, pénteken pedig a mérlegelésre kerül sor 15 órás kezdéssel.

A 29 éves Balzsay eddig mind a 20 mérkőzését megnyerte, 14-et KO-val, míg a 42 éves Maselino Masoe 29 győzelméből 27-et fejezett be kiütéssel, és ötször szenvedett vereséget a hivatásosok között.

A találkozót szombaton 19:30-tól élőben közvetíti az RTL Klub, míg a német közszolgálati ZDF csatorna éjféltől - felvételről - adja le az összecsapást.

www.profiboksz.hu