Vágólapra másolva!
Április 14-én jelenti be hivatalosan Oscar De La Hoya, a profi ökölvívás egyik legnagyobb klasszisa, hogy folytatja-e fantasztikus karrierjét. A hat súlycsoportban is világbajnoki címig jutó bokszoló sajtótájékoztató keretében számol be a döntéséről.

A Manny Pacquiaótól elszenvedett súlyos vereséget követően sokan a visszavonulást javasolták Oscarnak, de ő továbbra is érez kedvet a boksz iránt, így lehetetlen megjósolni, hogy mi lesz a végleges döntése.

A sajtótájékoztató témáját egyébként nem hozták nyilvánosságra, de a tengerentúli bokszsajtó szerint egyértelmű, hogy De La Hoya karrierjéről lesz szó.

Közben megtartották a május 2-án rendezendő Manny Pacquiao-Ricky Hatton szupermeccs Los Angeles-i sajtótájékoztatóját. A profiboksz.hu beszámolója alapján az eseményen mindkét bunyós személyesen jelent meg, megszakítva ezzel a kőkemény edzéseket.

"Büszke vagyok rá, hogy a világ egyik legnépszerűbb bokszolójaként tartanak számon. Legyőztem számos kiváló bunyós a súlycsoportomban és mindössze egy vereségem van. Az emberek mindig arról kérdeznek, hogy mit fogok kezdeni Pacquiao ütőerejével, de szerintem éppen neki kellene aggódnia az én ütéseim miatt. Ez a meccs nem a bunyósok méretéről és a gyorsaságáról fog szólni, hanem az időzítésről. Emiatt fektetek nagy hangsúlyt a mozgásomra és a mentális felkészülésre. Nem számít, hogy Pacquiao balkezes, mert korábban már megvertem Luis Collazot, aki szintén balkezes volt és nagyon kellemetlen ellenfél. Mindketten a kiütés lehetőségét keressük majd és nem fogunk meghátrálni a másik elől, szóval egészen kiváló meccsre van kilátás" - mondta Hatton.

Forrás: AFP

Manny Pacquiao és Ricky Hatton a színész Mickey Rourke-kal pózolt

"Ricky rendes srác, de a ri ngben a szabadságért fogok küzdeni. Senki nem tudja, ki nyeri majd a meccset, csak Isten. Az edzőmmel tökéletesen fel fogunk készülni, csakúgy, mint Oscar De La Hoya ellen és 110 százalékot nyújtok majd. Imádkozom, hogy senki ne sérüljön meg a csata folyamán. A meccs után azonnal visszavágót kérek tőle. Dartsban. Ugyanis legutóbb legyőzött engem és ezt meg akarom bosszulni" - nyilatkozta Pacquiao.