Vágólapra másolva!

Wöller ötödik lett a birkózó-Eb-n

Ötödik helyen végzett Wöller Gergő a szabadfogásúak 66 kg-os kategóriájában, miután a bronzmeccsen kikapott a grúz Malkaz Muziasvilitől a vilniusi birkózó Európa-bajnokság első napján.

A verseny honlapja szerint az idén súlycsoportot váltott magyar két menetben maradt alul: az elsőt 4-1-re, a másodikat pedig 1-0-ra veszítette el. A tavalyi Eb-n 60 kilóban bronzérmes birkózó ezzel két győzelemmel és két vereséggel zárta a napot.

Kedden még egy magyar, Veréb István lépett szőnyegre. A 84 kg-osok között érdekelt fiatal versenyző rögtön első meccsén, a nyolcaddöntőbe jutásért kikapott, és kiesett.

Szerdán a szabadfogásúak további három súlycsoportjával folytatódik az Eb. Két magyar lesz érdekelt a második napon: Hatos Gábor 74 és Ligeti Dániel 96 kg-ban.

A szervezők elkészítették a szerdai sorsolást, mely szerint Hatosnak a nyolcaddöntőbe jutásért is birkóznia kell, mégpedig a spanyol Jose Gutierez ellen. Az első feladat nem tűnik megoldhatatlannak a szombathelyi versenyző számára, ám a folytatásban nagyon nehéz dolga lesz, hiszen a következő körben az ukrán Oleg Belocerkovszkij vagy a szlovák színekben versenyző, junior világbajnok Kakhaber Khubezhty lesz az ellenfele. Ráadásul az ő ágán van az egy kategóriával lejjebb vb- és Eb-győztes orosz Irbek Farnyijev, valamint az olimpiai bronzérmes fehérorosz Murad Gajdarov is.

A még mindig junior korú Ligetinek még keményebb sorsolás jutott, hiszen rögtön nyitásként az olimpiai harmadik azeri Hetag Gazjumov vár rá, s ha legyőzi, minden bizonnyal a pekingi ötödik török Serhat Balci következik.